Main Content

Hoeness už nebude kandidovať na post prezidenta Bayernu

piatok, 30. august 2019 06:00 | Autor: TASR

Uli Hoeness
Uli Hoeness | zdroj: TASR

Mníchov 29. augusta (TASR) - Uli Hoeness nebude v novembrových voľbách obhajovať post prezidenta nemeckého futbalového klubu Bayernu Mníchov. Zároveň odstúpi aj z pozície predsedu dozornej rady, ktorej však zostane radovým členom.

Šesťdesiatsedemročný Hoeness pôsobil v Bayerne viac ako 40 rokov, začínal ako hráč, chvíľu trénoval, dlhé roky bol vo funkcii generálneho manažéra a napokon sa stal prezidentom. Za jeho rozhodnutím nekandidovať je aj kritika od členov klubu na vlaňajšom valnom zhromaždení.

Bayern uviedol vo vyhlásení, že Hoeness odporučil za nového prezidenta bývalého generálneho riaditeľa firmy Adidas Herberta Hainera. Jeho názor si prisvojil aj poradný orgán klubu a jednohlasne podporil Hainera, ktorý je v súčasnosti podpredseda dozornej rady Bayernu.

"Je ťažké povedať, ako sa veci zmenia. Myslím si, že aj keď už nebude prezident, nikdy úplne neodíde. Vždy bude spojený s klubom, vždy ho bude podporovať a vždy mu bude pomáhať," povedal brankár a kapitán tímu Manuel Neuer. Informovala agentúra dpa.