Main Content

Barcelona ponúka svojich hráčov: Čo všetko urobí kvôli Neymarovi?

štvrtok, 29. august 2019 13:01 | Autor: Timotej Gašper

Neymar
Neymar | zdroj: © TASR

Katalánci chcú získať Neymara za každú cenu. 

Zaujímavú správu priniesol dnes ráno taliansky web CalcioMercato. Periodikum zamerané na futbalové špekulácie uvádza, že Barcelona sa v snahe o zisk Neymara rozhodla podstúpiť mierne nečakaný krok a doslova rozdávať svoje hviezdy iným klubom, len aby vyrovnali rozpočet a neboli v prípade veľkej čiastky za Neymara obvinení z porušenia finančného fair-play.

CalcioMercato dodáva, že klub z Nou Campu plánuje v nasledujúcich hodinách predaj dvoch až troch hráčov. Španielsky majster sa k tomuto kroku odhodlal aby nielenže navýšil rozpočet, ale taktiež znížil platový strop prvého tímu, ktorý by bol aj s Neymarom nepredstaviteľne vysoký. 

Prvým odchádzajúcim by mal byť Ivan Rakitič, ktorého Barcelona ponúka Juventusu. Chorvátsky skúsený stredopoliar bol s odchodom z Barcelony spájaný počas celého leta, no k ničomu vážnejšiemu neprišlo a okrem občasných špekulácií, ktoré ho spájali ako súčasť výmeny za Neymara, sa nič iné neobjavilo. Teraz je však v kurze prestup do kádru talianskeho giganta, od ktorého má Barca požadovať zníženú prestupovú čiastku. Nie je však známe, ako zareaguje Juventus, keďže v lete prišli do klubu ako Aaron Ramsey tak aj Adrien Rabiot. 

Isté je, že Barcelona sa pár dní pred koncom prestupového obdobia snaží z posledných síl nájsť riešenie, ktoré sadne vedeniu parížskeho Saint-Germain a dohtiahne konečne prestup Neymara do úspešného konca zvlásť po tom, čo sú na zozname zranených opäť Dembélé aj Suaréz.