Main Content

Neapol čaká na Icardiho, ten má však iné plány

streda, 28. august 2019 11:39 | Autor: Timotej Gašper

Mauro Icardi
Mauro Icardi | zdroj: TASR

Ako už skôr uvádzali talianske médiá, útočník Mauro Icardi nebude pokračovať v milánskom Interi a do konca augusta si nájde nový klub. Odchod po viacerých rokoch zapríčinil najmä príchod Antonia Conteho a následne Romelua Lukakua, ktorého si taliansky tréner doslova vyžiadal od vedenia klubu.

Icardi mal  v posledných týždňoch možnosť vyberať si z viacerých ponúk, pričom najčastejšie sa jednalo o kluby z talianskej Serie A. Podľa Sky Sports či Daily Mail podali predbežné ponuky na argentínskeho zakončovateľa AS Rím a Neapol, pričom sa mal pridať aj parížsky Saint-Germain.

Najhorúcejším kandidátom je podľa najnovších informácií klub spod Vezuvu, no problémom je, že Icardi nepreferuje prestup na juh Talianska a najradšej by sa upísal Juventusu respektíve Parížu Saint-Germain. Jeho dva „vysnené“ kluby však nepodali oficiálnu ponuku a ani nezačali rokovania s hráčovým agentom, čo situáciu len pár dní do konca letného prestupového obdobia poriadne zamotáva. PSG má v kádri stále Neymara a v prípade jeho odchodu sa narýchlo zamerajú buď na Icardiho, alebo na Paula Dybalu, ktorý je s odchodom z Juventusu spájaný už dlhodobo. 

Veci sa teda majú tak, že zatiaľ čo Neapol čaká na Icardiho rozhodnutie a plánuje jeho hosťovanie s následnou opciou respektíve priamy prestup v hodnote okolo 50 miliónov eur, samotný hráč ostáva v Interi bez šance na hru pod Contem s dúfaním, že v nasledujúcich hodinách sa ozve Juventus alebo PSG. Čo sa týka turínskeho giganta, ten má v kádri stále Higuaina, Ronalda i Mandžukiča a aktuálne to nevyzerá tak, žeby si mohli dovoliť kúpu a vysoký plat ďalšieho zvučného mena. PSG je naopak na minimálne mesiac bez Cavaniho a Mbappého a je len otázkou času, kedy odíde Neymar.