Main Content

Atlético Madrid predstaví v najbližších hodinách posilu za 60 miliónov!

utorok, 27. august 2019 13:14 | Autor: Timotej Gašper

Atletico Madrid
Atletico Madrid | zdroj: TASR

Atlético Madrid nepovedalo v letnom prestupovom období ani zďaleka posledné slovo. 

Joao Felix, Marcos Llorente, Mario Hermoso, Kieran Trippier, Renan Lodi, Hector Herrera či Ivan Saponjic- toto sú letné posily Atlética Madrid, na ktoré minul klub z Wanda Metropolitano spolu až 243 miliónov eur. Klub sa počas leta ocitol vo výraznej kádrovej prestavbe, ktorá znamenala nielen nákupy, ale aj početné odchody. Káder pod vedením Diega Simeoneho má teda najturbulentnejšie týždne za sebou, no podľa médií to nie je ešte ani zďaleka všetko, čo môže vedenie klubu na prestupovom trhu vykonať. 

Do konca letného prestupového okna 2019 ostáva pár dní, čo bude Atlético využívať na vystuženie ofenzívnych pozícií. Jednou z posíl má byť ešte ofenzívny stredopoliar, pričom sa spomína jeden z dvojice James Rodriguez alebo Christian Eriksen. Čo však má byť pre klub absolútnou prioritou, je hrotový útočník. I keď v aktuálnom kádri figurujú Diego Costa, Alvaro Morata i Joao Felix, klub potrebuje ustáliť počet útočníkov vzhľadom na fakt, že Simeone preferuje rozostavenie 4-4-2. Costa sa častejšie trápi so zraneniami, Félixa môže využívať pod hrotom respektíve na krídle a k Moratovi teda potrebuje ďalšieho zdatného útočníka.

Rodrigo
Rodrigo | zdroj: TASR

Podľa španielskeho plátku Sport sa ním už v nasledujúcich hodinách stane Rodrigo Moreno, ktorý aktuálne žiari vo Valencii. Španielsky reprezentant hral v akadémiách Celty Vigo, Realu Madrid a neskôr hral za Bolton a Benficu. Od roku 2014 je vo Valencii a už dlhšie sa písalo, že o 28-ročného útočníka je v Európe veľký záujem. Atléti by mali za jeho služby zaplatiť 60 miliónov eur a prestup by mohol byť oznámený a oficiálne dotiahnutý už aj v najbližších 48 hodinách.