Main Content

Zidane zmenil prístup: S Garethom počítam!

utorok, 27. august 2019 13:00 | Autor: Timotej Gašper

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Nedávno to vyzeralo na Baleov odchod, no teraz bude waleský futbalista v Reale Madrid opäť potrebný.

Nebolo to až tak dávno, kedy sa tréner Zinedine Zidane na tlačovej konferencii počas predsezónneho turné v USA vyjadril, že hviezdny Gareth Bale nefiguruje v jeho plánoch a jeho prestup bude dokončený do pár hodín, maximálne dní. V hre bolo zopár celkov z Premier League ako Tottenham Hotspur či Manchester United, Bayern Mníchov alebo Paríž Saint-Germain. Nič sa však nedialo a verejnosť začala pochybovať, aký zmysel mali ostré slová Zinedine Zidanea, ktoré isté médiá opísali dokonca ako úplne bez rešpektu. 

Zidane teda tlačil na prestup, Bale sa vyjadroval dosť optimisticky a kluby sa nevedeli dohodnúť, keďže hráč náchylný na zranenia s výrazne vysokým platom nie je ideálnou posilou pre kluby s istým finančným obmedzením. Celé týždne však Bale ostáva hráčom Realu Madrid, špekulácie utíchli a postupne sa začal meniť aj postoj trénera Zidanea. Bývalý francúzsky legendárny futbalista sa musel na začiatku sezóny popasovať aj s faktom, že pár dôležitých hráčov sa zranilo a začal teda hľadať alternatívy. 

Tréner svetového giganta teda zmenil svoj štýl z odmeraného kouča s ráznym názorom na chápavého trénera, ktorý považuje Garetha Balea za dôležitého hráča v kádri. 

„Čo je pre nás azda najviac zaujímavé, je fakt, že Gareth Bale chce ostať v našom klube, to je tá úplne najdôležitejšia vec,“ načal Zidane v jednom z rozhovorov.

Real Madrid má za sebou v La Lige dve kolá, pričom po výhre nad Celtou Vigo má za sebou trpkú remízu (1:1, pozn.) proti outsiderovi z Valladolidu, kde odohral Bale celý zápas. „Veľa sa o tom hovorilo, veľa som o tom povedal aj ja. Ale opakujem, najdôležitejšie je, že samotný hráč má záujem o zotrvanie v klube a s Garethom počítam, my s ním počítame,“ uzavrel ságu Zidane.