Main Content

Slovenská 18-ka uspela na turnaji v Maďarsku. Feneš bol spokojný

pondelok, 26. august 2019 16:50 | Autor: TASR

slovenská reprezentácia - ilustračný obrázok
slovenská reprezentácia - ilustračný obrázok | zdroj: TASR

Budapešť 26. augusta (TASR) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov majú za sebou úspešné vystúpenie na Turnaji olympijských nádejí v Budapešti.

Na podujatí postupne zdolali rovesníkov z Talianska (5:0), Poľska (3:1) i domáceho Maďarska (9:3) a s prehľadom obhájili vlaňajšie prvenstvo.

Mladí Slováci nestratili na turnaji ani bod. V priamom súboji o prvé miesto, v ktorom si jasne poradili s Maďarmi, strelecky zažiarila dvojica Gabriel Olejník a Kevin Jendroľ. Obaja sa blysli hetrikom.

"Tretí zápas, ktorý bol zároveň aj duelom o víťazstvo na turnaji, sme odohrali v skvelom tempe a po vynikajúcom výkone sme zaslúžene vyhrali. Chlapci spravili do bodky to, čo sme od nich očakávali. Spravili so súperom krátky proces a suverénnym výkonom ten zápas dohrali. My sme si svojím pohybom a tlakom vytvárali množstvo šancí a súper to riešil tak, ako to riešil. Keď sme už vyhrávali 5:2, súper nás začal extrémne dohrávať. My sme sa sústredili hlavne na náš výkon a chlapci to zvládli skvele," zhodnotil záverečný duel tréner SR "18" Ivan Feneš.

Mladí Slováci ukázali svoju silu v ofenzíve, v troch zápasoch nastrieľali dokopy 17 gólov. Zároveň zo súperových hokejok inkasovali len v štyroch prípadoch.

Aktívne leto sa tým pre slovenskú "osemnástku" nekončí. Po prestížnom Hlinka Gretzky Cupe, prípravnom zápase s Levicami a Turnaji olmpijských nádejí absolvuje ďalší tréningový kemp v Piešťanoch. Cieľom je dobre sa pripraviť na náročnú sezónu, v ktorej sa predstaví v extralige juniorov a v seniorskej I. hokejovej lige.

"Ja som rád, že títo chlapci potvrdili, že nemáme A-tím, B-tím ani C-tím. Dali sme priestor ďalšej skupine hráčov, ktorí sa zo dňa na deň zlepšujú. Čo je veľká perspektíva, že máme ďaleko väčšiu skupinu hráčov, s ktorou môžeme počítať do ďalšieho priebehu sezóny," povedal Feneš pre web SZĽH.

Konečná tabuľka Turnaja olympijských nádejí:

1. SR "18" 3 3 0 0 0 17:4 9
2. Maďarsko "18" 3 2 0 0 1 14:12 6
3. Taliansko "18" 3 1 0 0 2 4:12 3
4. Poľsko "18" 3 0 0 0 3 7:14 0