Main Content

David Luiz o ambíciách Arsenalu: Prišiel som tu vyhrávať tituly

pondelok, 26. august 2019 14:00 | Autor: Timotej Gašper

David Luiz
David Luiz | zdroj: Instagram

Brazílsky obranca má na začiatku sezóny odvážne ciele a plány.

Bolo veľmi veľkým prekvapením, keď sa v posledný prestupový deň stal brazílsky stopér posilou londýnskeho Arsenalu. Bývalý hráč konkurenčnej Chelsea len nedávno podpisoval na Stamford Bridge nový kontrakt s veľkými víziami do budúcna, no teraz už zarezáva vo farbách „The Gunners“. Arsenalu vyšiel štart do novej sezóny takmer perfektne, keďže po druhom boli s Liverpoolom jediní, ktorí mali plný počet bodov. Zápasov je však v Premier League veľa a nič sa nedá hodnotiť po pár kolách. Naposledy Arsenal podľahol Liverpoolu (3:1, pozn.), no hráčov z Emirates Stadium na čele s Luizom to vôbec nepoložilo. 

„Tento klub má potenciál žiariť tak, ako žiaril kedysi v minulosti. Máme tu veľmi veľa mladých talentovaných hráčov a taktiež hráčov s obrovskými kvalitami a skúsenosťami. Prišiel som sem vyhrávať tituly, mám ambície pobiť sa o titul Premier League, no taktiež chcem uspieť aj v ostatných súťažiach. Moje ambície sa nemenia. Bude to náročné presne tak, ako v ostatných kluboch, v ktorých som hrával,“načal odvážne v rozhovore pre Sky Sports 32-ročný brazílsky obranca, ktorý sa v Chelsea radoval z titulov FA Cup, Ligy majstrov i Premier League. 

Bývalý hráč Chelsea, Benficy či Parížu Saint-Germain bol poslednou z viacerých letných zvučných posíl Arsenalu, pričom okrem neho prišli na Emirates Stadium aj Nicolas Pépé, Kieran Tierney, Gabriel Martinelli či Dani Ceballos. „Budem sa každý deň snažiť dať zo seba všetko a pomáhať klubu ako sa len dá. Tento tím má obrovský potenciál a futbal nie je o začiatku, ale o konci, preto budeme bojovať až do samého záveru,“ukončil obranca povzbudivo a vodcovsky.