Main Content

Pochettino po prehre s Newcastlom: Máme nestály káder

pondelok, 26. august 2019 13:28 | Autor: Timotej Gašper

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Tréner Tottenhamu pripisuje trpkú prehru s Newcastlom okrem iného aj nestálej situácií v tíme. 

Spurs sa v nedeľnom zápase stretli na domácej pôde s Newcastlom, ktorý mal v bráne ako vždy nášho Martina Dúbravku. Pred zápasom sa čakalo, že Tottenham neostane nič dlžný svojej povesti jasného lídra a ašpiranta na titul a Newcastle pôjde domov s výpraskom. Stal sa však opačný scenár a „The Magpies“ si z Lodýna odvážali veľmi cenné tri body. Zo štatistickej stránky bol zápas veľmi zaujímavý, keďže napriek tomu, že Spurs mali 80% držanie lopty a vystrelili až sedemnásť krát, na bránu smerovali len 2 strely a na góly ich Newcastle porazil 1:0. 

„Som veľmi sklamaný, náš dnešný výkon sa nedá nijako obhájiť. Nechcem byť kritický, chcem to len opísať. Dnes sme neboli schopní podať výkon, aký sa očakával. Dostať v prvom polčase taký lacný gól ako proti Aston Ville, len to ma na tom trápi najviac. Netvorili sme, mali sme držanie lopty, no neboli sme schopní tvoriť hru a vytvárať si šance. Je to jasné, nenašli sme cestu ako prelomiť ich defenzívnu líniu. Niekedy nejde len o držanie lopty. V takýchto zápasoch potrebujete aj niečo iné, no my sme to nedokázali použiť,“ okomentoval sklamane prvú prehru v sezóne Mauricio Pochettino.

Spurs sa v lete posilnili o Ndombélého, Lo Celsa a Sessegnona, pričom ani jeden z trojice nefiguroval v základnej zostave proti Newcastlu. Tréner však prehre pripisuje aj tomu, že jeho káder je nestály, za čo môže stále trvajúce prestupové obdobie. „Nebudem pripisovať prehru len tomu, že je stále otvorené prestupové okno. No máme tu nestály káder. Je to z viacerých osobných dôvodov,“ uzavrel Pochettino, ktorý dodal, že bude najšťastnejší vtedy, keď sa prestupy definitívne na pár mesiacov uzavrú. Vyjadrenie o nestálej skupine hráčov patrilo najpravdepodobnejšie Christianovi Eriksenovi, ktorý podľa médií laškuje s prestupom do Realu Madrid respektíve PSG.