Main Content

VIDEO: DAC to pod Zoborom nemal jednoduché, obrat vicemajstra dokonal bývalý hráč Nitry

nedeľa, 25. august 2019 21:28 | Autor: TASR

DAC Dunajská Streda
DAC Dunajská Streda | zdroj: TASR

Nitra 25. augusta (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda uspeli v nedeľnom stretnutí 6. kola Fortuna ligy na štadióne FC Nitra 2:1. Otočili nepriaznivý stav, na vedúci zásah domáceho Milana Ristovského odpovedal veľmi rýchlo Kristián Koštrna a víťazný gól strelil po zmene strán niekdajší hráč Nitry Andrej Fábry.

Vicemajster figuruje na tretej priečke s desaťbodovým ziskom, Nitra utrpela už piatu prehru a je posledná s troma bodmi.

FC Nitra – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:2 (1:1)

Góly: 38. Ristovski – 39. Koštrna, 57. A. Fábry. ŽK: Vrábel, Šefčík – A. Fábry, Taiwo, Beskorovajnyj, M. Vida, rozhodovali: Chmura, Ádám, Bobko, 2155 divákov

Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Farkaš, Magda – Faško, Vrábel (62. M. Fábry) – Fabiš (58. Guláš, 90.+1 Elexa), Gatarič, Šefčík - Ristovski

Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – M. Vida, Oravec, A. Fábry (69. Divkovič) – Blackman, Taiwo (61. K. Vida), Ramirez

Favorizovaná Dunajská Streda, ktorá naplno nebodovala v predchádzajúcich troch dueloch, si chcela proti Nitre napraviť reputáciu a na štadióne pod Zoborom začala oveľa aktívnejšie. Prvé nebezpečenstvo pre domácu bránku priniesla už 2. minúta, keď Davis poslal prudkú loptu do malého vápna. Nechýbalo veľa, aby si brániaci Farkaš pri odkope lopty zasadil vlastenca. V prvej štvrťhodine sa do dobrých streleckých príležitostí viackrát dostal aj Blackman, domácu sieť však nerozvlnil. V 18. minúte poslal z pravej strany aktívny Blackman center na Taiwa, ktorého hlavičkové zakončenie len tesne minulo nitriansku bránku. Po polhodine hry hosťujúci fanúšikovia už-už dvíhali ruky nad hlavu, no brankár Šípoš reflexívnymi zákrokmi dokázal zneškodniť koncovky A. Fábryho i Ramireza a bezgólové skóre zostalo v platnosti aj naďalej. Futbalistom Nitry sa v prvom polčase v útoku príliš nedarilo. Paradoxne sa však hneď ich prvá strela na bránku skončila gólom. V 38. minúte sa po kolmici Gatariča dostal za chrbát hosťujúcej obrany Ristovski a chladnokrvným zakončením otvoril skóre – 1:0. Radosť Nitry z vedenia však nevydržala ani celú minútu. Prakticky hneď po rozohrávke sa dostal na ľavej strane k lopte A. Fábry, ktorého následný ľahučký center do šestnástky na zadnú žrď gólovo zužitkoval Koštrna a stanovil polčasové skóre 1:1.

Aj v druhom dejstve mala viac z hry Dunajská Streda. V 49. minúte sa síce ešte Blackmanova strela z uhla neujala, no o osem minút neskôr už hosťujúci tábor rozjasal odchovanec Nitry A. Fábry, ktorý v šestnástke súpera najlepšie zareagoval na odrazenú loptu a strelou z hranice malého vápna poslal DAC prvýkrát v zápase do vedenia. Hostia v ďalšom priebehu kontrolovali náskok a mali aj viaceré náznaky gólových šancí, ale pridať poistku sa im už nepodarilo. Na opačnej strane sa neujali strelecké pokusy Ristovského.

Marián Süttö, tréner Nitry: "Nemôžem byť spokojný po prehre doma. Vyhrala kvalitnejšia Dunajská Streda, má kvalitnejší káder. Dali sme gól, no pre neskúsenosť sme veľmi rýchlo gól aj dostali. Doplácame na neskúsenosť. Pred mojimi hráčmi skladám klobúk dole. Išli na hranu, na doraz. Bojovali, vydali zo seba maximum. Šípoš podal heroický výkon. Obrana na čele s Farkašom takisto odolávala. Škoda, že nám za stavu 1:1 nevyšla nejaká kontra. Boli tam pasáže, keď sme boli dobre rozbehnutí do rozhodenej obrany, ale nedali sme góly a súper nás potrestal. Každý súper v lige nemá takú kvalitu ako Dunajská Streda, takže skúsime získavať body niekde inde."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Pre nás bolo dôležité, aby sme vyhrali. Pre mňa však nie je dôležité len víťazstvo, ale aj to, ako ho dosiahneme. Celý týždeň sme mali dobré tréningy a v sobotu asi najlepší, odkedy som pri mužstve. V prvom polčase sme mali veľa šancí, ale gól nie a nie padnúť. Potom prišla dobrá kontra domácich a z prvej šance skórovali. Prišla frustrácia z našej strany, no našťastie trvala len 50 sekúnd. Vyrovnali sme a potom v druhom polčase po veľmi peknej akcii sme strelili gól na 2:1. Bol to dobrý zápas z oboch strán a my sme šťastní, že sme vyhrali."