Main Content

Gelle po ťažkom roku s najkrajším darčekom k narodeninám

piatok, 23. august 2019 19:49 | Autor: TASR

Peter Gelle
Peter Gelle | zdroj: TASR

Szeged 23. augusta (TASR) - Peter Gelle mal za sebou jedno z najťažších období v kariére. Vytrval, a na MS v rýchlostnej kanoistike v Szegede sa dočkal satisfakcie.

Iba pár týždňov pred šampionátom prišiel o "parťáka" z dvojkajaku Adama Boteka, šancu na olympiádu tak živil iba v K1 na 1000 metrov. V piatkovom semifinále všetkým "vytrel zrak" a po heroickom výkone postúpil do finále z 2. miesta. Čerstvo 35-ročný Gelle si tak dal najkrajší darček k piatkovým narodeninám. "Som megašťastný. Po hnusnom roku som naozaj šťastný. Ešte ak by sa mi podarilo v sobotu získať miestenku na olympiádu, bolo by to fantastické. Aj som si hovoril cestou na MS, že na to mám a ukážem to všetkým, ale na štarte som nemal úplne dobrý pocit. Vo vnútri som vedel, že sa mi môže niečo podariť, ale mal som veľmi silnú konkurenciu," neskrýval Gelle nadšenie pred slovenskými médiami.

S jedlom rastie chuť, platí to aj pre Gelleho. Napriek skromnosti a radosti priznal, že by bola škoda nepokúsiť sa o "zázrak" aj vo finále: "Chcel by som zopakovať rovnaký výkon. Musím si oddýchnuť a v sobotu to ešte vyšperkovať. Som šťastný aj za toto, ale myslím si, že ak sa mi podarí predviesť rovnaký výkon, nebude to zlé a budem spokojný."