Main Content

Alexis blízko odchodu: Ostáva len jeden detail

streda, 21. august 2019 14:52 | Autor: Timotej Gašper

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: TASR

Čilský reprezentant možno čoskoro opustí Old Trafford.

Pôsobenie Alexisa Sáncheza v Manchestri United sa môže pokojne označiť za tragédiu, ktorú nik nečakal. Čilský ofenzívny tank sa na Old Trafford trápi fyzicky so zraneniami a zároveň aj na ihrisku, kde už dlho nepredviedol aspoň mierne nadpriemerný výkon. Za Manchester United strelil dovedna 5 gólov, pridal 9 asistencií a mesačne mu klub vypláca astronomických1,4 milióna libier. Tieto čísla teda nie sú ani zďaleka adekvátne vzhľadom na Alexisove výkony, čo chce vedenie Manchestru United vyriešiť odchodom hráča na hosťovanie a teda rázne znížiť náklady na bývalého hráča Barcelony či Arsenalu.

Problémom však dlhodobo bolo, že o Alexisa nemal žiaden popredný klub záujem z dvoch dôvodov. Prvým boli vysoké finančné nároky, keďže Sánchez sa odmietol prispôsobiť výraznejšiemu zníženiu platu z Manchestru. Druhý dôvod nadväzuje aj na prvý, keďže ním je Alexisova náchylnosť na zranenia. Kluby s menšími rozpočtami ako Manchester United nemajú záujem vziať si do klubu „mačku vo vreci“ a zároveň vyplácať nadhodnotené čiastky. 

Najnovšie informácie od plátkov Sky Sports či Mirror však tvrdia, že milánsky Interje krôčik od dohody s Manchestrom United na finančnom rozdelení Alexisovho platu, ktoré by platilo počas ročného hosťovania 30-ročného Čiľana. Inter ponúkal Manchestru polovicu aktuálneho platu, čo by na týždennej báze činili zárobok 175 tisíc libier. Ako sa teda zdá, kluby sa už pravdepodobne dohodli a čaká sa len na rozhodnutie Alexisa, či pristúpi na zníženie platu o polovicu a skúsi naštartovať svoj povestný gólostroj, ktorým bol známy predovšetkým v Arsenale.