Main Content

Trápenie skončilo: Zappacosta sa vracia do Talianska

streda, 21. august 2019 14:36 | Autor: Timotej Gašper

AS Rím
AS Rím | zdroj: TASR

Davide Zappacosta sa vracia do rodnej krajiny. 

Taliansky pravý obranca si konečne môže vydýchnuť. Hráč, ktorý v minulej sezóne odohral v Premier League len necelé štyri zápasy a drvivú väčšinu ročníka strávil na lavičke, prišiel do Londýna v lete 2017 za 25 miliónov eur. Posila Antonia Conteho mala povzniesť kvalitu dynamickej defenzívnej práce v kádri, no presun do vysnívanej Premier League skončil pre Davideho miernym fiaskom. Priemerný 27-ročný futbalista sa teda po dvoch rokoch lúči s Anglickom, odkiaľ si odváža aj tituly Európskej ligy aj z FA Cupu. 

Zatiaľ čo pred prestupom do Chelsea hrával Zappacosta v Turíne, teraz sa upísal rímskemu AS. Klub z večného mesta priviedol skúseného talianskeho obrancu na ročné hosťovanie s možnosťou opcie, ktorej výška doposiaľ nebola uvedená. Davide mal podľa médiá záujem ostať na Stamford Bridge, no nezapadal do koncepcie Franka Lamparda, ktorý na post pravého beka preferuje primárne Azpilicuetu. 

„Je to pre mňa veľmi emotívny pocit vrátiť sa domov. Taliansko mi veľmi chýbalo a som veľmi šťastný, že som mohol podpísať dohodu s Rímom. Cítim sa presne ako doma, keďže bývam v blízkosti tohto okolia. Poznám sa so športovým riaditeľom Gianlucom Petrachim a viem, koľko oddanosti a pasie odovzdáva do svojej práce. Viem taktiež, že je tu skvelá základňa fanúšikov. Tím je mladý a kvalitný, myslím si, že nám to spolu pôjde veľmi dobre,“uviedol pre taliansku verziu Sky obranca Davida Zappacosta bezprostredne po príchode do talianskeho hlavného mesta. V stredu doobeda podstúpil obranca zdravotné testy a k večeru by malo dôjsť k finalizácií detailov ročného hosťovania.