Main Content

Nekonečná sága o Neymarovi pokračuje: Barcelona má nový plán

utorok, 20. august 2019 09:44 | Autor: Timotej Gašper

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Barcelona neskladá zbrane a pre PSG má novú ponuku.

Správy o odchode Neymara z Parížu Saint-Germain respektíve o jeho návrate do Barcelony sa objavujú denno-denne už viacero týždňov či dokonca mesiacov. Brazílsky krídelník sa v lete 2017 stal rekordným prestupom futbalovej histórie, keďže pod Eiffelovu vežu odchádzal z Nou Campu za nepredstaviteľných 222 miliónov eur. Po dvoch rokoch si však pravdepodobne 27-ročný hráč uvedomil, že prestupom do francúzskej Ligue 1 sa extra neposunul a nedokázal ani siahnuť na trofej Ligy majstrov, ktorú si arabské vedenie praje už dlhé roky. Odchod Neymara je teda takmer istý, no okrem toho, že Barcelona dovedna nedokázala ušiť Parížu akceptovateľnú ponuku, sa do boja zapojil aj Real Madrid. 

Katalánsky klub to skúšal už viackrát, pričom vždy sa jednalo o takmer 100 miliónov eur plus hráči ako Umtiti, Rakitič, Vidal, Dembélé či Coutinho. Nič sa však dovedna neuchytilo a aby toho nebolo málo, Barcelone sa zranil Suaréz aj Coutinho, čo španielskeho majstra prinútilo k ďalším okamžitým rokovaniam. Ako informuje Sky Sports, Eric Abidal a členovia vedenia FCB boli minulý týždeň v Paríži predostrieť klubu novú ponuku, ktorou je hosťovanie Neymara s následnou nutnou opciou. Túto ponuku mal však športový riaditeľ PSG, Leonardo, odmietnuť v plnom rozsahu, keďže za svoju hviezdu má požadovať okamžité peniaze plus niektorých hráčov ako súčasť výmeny. 

Zotrvanie Neymara v Paríži Saint-Germain je viac než nepravdepodobné, keďže sa očakáva, že do 2.septembra (posledný deň prestupov pre Ligue 1 a La Ligu, pozn.) sa veci určite vyriešia. Zatiaľ sa nevie, na akú ponuku napokon vedenie PSG kývne a nie je ani isté, či tento boj vyhrá Barcelona alebo Real Madrid. Sky Sports aj ďalšie uznávané periodiká sa prikláňajú k odchodu do Barcelony, no táto sága bude ešte určite neraz zamotaná.