Main Content

Riaditeľ Arsenalu sľubuje ďalšie posily: V januári budeme proaktívni!

utorok, 20. august 2019 09:28 | Autor: Timotej Gašper

Futbalisti Arsenalu
Futbalisti Arsenalu | zdroj: TASR

Klub z Emirates Stadium sa pripravuje na ďalšie aktívne prestupové obdobie. 

Arsenal si síce na konci minulej sezóny nedokázal zaistiť účasť v Lige majstrov a navyše prehral aj finále Európskej ligy proti Chelsea, no práve aj tieto fakty nakopli vedenie klubu k ráznejším riešeniam. Ako pred začiatkom leta informoval samotný tréner Unai Emery, klub má za sebou turbulentné leto plné príchodov ale aj odchodov. Emirates Stadium opustili mená ako Iwobi, Bielik, Koscielny, Ramsey, Jenkinson, Ospinači Welbeck, pričom druhým smerom sa vybrali Nicolas Pépé, Gabriel Martinelli, William Saliba, David Luiz, Kieran Tierneyči Dani Ceballos, ktorý „The Gunners“ posilnil formou ročného hosťovania z Realu Madrid. 

„Povedal by som, že ak robíte v klube prestupy na základe názoru verejnosti a na každý z nich musíte vytvoriť nový rekord, ako celok sa ďaleko nedostanete. V lete sme neboli reaktívni respektíve aktívni, ale ďaleko proaktívni,“ načal v rozhovore pre BBC riaditeľ klubu, Josh Kroenke. Americký investor a syn Stana Kroenkeho sa situácie v Arsenale chopil zdá da oboma rukami a klubu nastavil krátkodobú i dlhodobú ideológiu. Arsenal dovedna neprehral v Premier League ani jeden zápas, čo okrem nich platí len pre Liverpool. 

„Stanovili sme si naše krátkodobé ciele, uvážili sme viacero skutočností a teraz vieme, že proaktívni budeme aj v januárovom prestupovom okne. Neboli sme si dostatočne istí, ako to bude vyzerať bez Ligy majstrov, no nastavili sme si ciele tak, aby bolo klopanie Arsenalu na dvere vytipovaného hráča iné, ako od ostatných klubov,“vyjadril sa odvážne a s istotou Josh Kroenke, ktorý okrem Arsenalu figuruje aj vo vedení basketbalového klubu NBA Denver Nuggets či hokejového Colorada Avalanche.