Main Content

Kevin De Bruyne: Manchester City chce vyhrať každý zápas

utorok, 20. august 2019 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne | zdroj: TASR

Belgičan Kevin De Bruyne už nemá zdravotné problémy a futbal si užíva z plných dúškov. Profituje z toho celý Manchester City.

V minulej sezóne ho brzdili zranenia, ale Manchester City aj napriek početným absenciám svojho stredopoliara vyhral titul. Teraz je De Bruyne fit a je hladný po futbale.

 „Jeho výkon nebol veľkým prekvapením. Poznáme ho. Každý vie, čo Kevin na ihrisku dokáže. Už nám to ukázal aj v minulosti. V uplynulom ročníku mal množstvo zranení, ale dostal sa cez to. Sme nesmierne šťastní. O to viac vzhľadom na ročník, akým si prešiel,“ hovorí tréner Manchestru City Pep Guardiola. „Som rád za to, akým štýlom hrá. Sme radi, že je späť, a že nám môže pomáhať.“

"Cítim sa dobre a zlepšujem sa. Stále je začiatok sezóny a niekedy cítite ťažké nohy, ale všetko je v poriadku a cítim sa v pohode,“ hovorí Belgičan o svojom aktuálnom zdravotnom stave.

„Chceme vyhrať každý jeden zápas a to je veľmi náročné. V sobotu proti Tottenhamu sme si zaslúžili vyhrať, ale musíme ísť ďalej a skúsiť vyhrať v ďalšom kole. Všetko je pohode,“ približuje De Bruyne ciele Cityzens.

Sám De Bruyne patril v zápase proti Spurs medzi najlepších hráčov na ihrisku. V prvom polčase prihral svojim spoluhráčom na dva presné zásahy a celkovo v stretnutí vytvoril šestnásť (!) gólových šancí. Najbližší zápas City odohrajú v nedeľu na ihrisku Bournemouthu.