Main Content

Futbalista Chelsea má skrátené meno. Pôvodnú verziu vysloví málokto

pondelok, 19. august 2019 11:26 | Autor: Jakub Vaverka

Tammy Abraham
Tammy Abraham | zdroj: Instagram

Chelsea v tejto sezóne stavia na svojich odchovancoch. Jedným z nich je 21-ročný Fikayo Tomori. Jeho krstné meno v skutočnosti ale nie je Fikayo.

Tomori má afrických predkov, v roku 1997 sa narodil v Kanade, konkrétne v meste Calgary. Už ako malý chlapec odišiel s rodičmi do Anglicka, pričom v štruktúrach Chelsea pôsobí od tímu do osem rokov. Prešiel akadémiou, miulý ročník strávil na hosťovaní.

Hosťoval v The Championship, kde patril medzi defenzívne piliere Derby County. Jeho spoluhráčom bol napríklad Mason Mount a viedol ho Frank Lampard. Pred sezónou sa vrátil na Stamford Bridge. Lampard sa rozhodol ponechať si ho v prvom tíme. 

A odchod Luiza do Arsenalu znamenal, že šanca Tomoriho na prvý tím je obrovská. K dnešnému dňu má za sebou prvý štart, v európskom superpohári proti Liverpoolu vystriedal Andreasa Christensena. Na ihrisku sa nestratil a ukázal, že má veľký potenciál.

Tento hráč skrýva jednu zaujímavosť, nevolá sa totiž Fikayo Tomori. Jeho celé meno znie Oluwafikayomi Oluwadamilola Tomori. Priezvisko ostáva, ale prvé dve mená si pre každodenné používanie tento obranca skrátil. Ako sa ukazuje, zrejme dobre urobil, pretože komentátori by s jeho vyslovovaním mali nesmierne komplikácie.