Main Content

TRANSFER NEWS (21.8.): Prečo Man City nedostal zákaz prestupov?

streda, 21. august 2019 08:10 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Špekulácií zo sveta futbalu je stále neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších špekulácii za posledných 24 hodín.

Prečo Manchester City nedostal zákaz?

V uplynulých dňoch sa vo veľkom špekuluje, prečo Manchester City po porušení pravidiel pri nákupe hráčov mladších ako osemnásť rokov nedostal od FIFA zákaz prestupov ako Chelsea či Atlético Madrid, ale iba pokutu. Dôvodom má byť fakt, že počet futbalistov, ktorých takto City kúpili bol značne nižší ako v predchádzajúcich prípadoch, a rovnako tak je poľahčujúcou okolnosťou, že sa Man City priznali k porušeniu. Preto vyviazli s pokutou.

Coutinho je šťastný, že odišiel

Pred rokom bol Philippe Coutinho šťastný, že sa mu splnil sen a opustil Liverpool, aby sa mohol stať svetovou špičkou v FC Barcelona. Pod vedením Ernesta Valverdeho mu ruže nekvitli, navyše, LFC vyhral bez Coutinha Ligu majstrov a európsky superpohár. Coutinhove pôsobenie v Barcelone pripomínalo nočnú moru. Teraz Brazílčan odišiel na hosťovanie do Bayernu Mníchov, ktoré sa môže zmeniť na trvalý prestup. Ako sám hovorí, je veľmi šťastný.

Nevýhoda pre Premier League

Tréner Tottenhamu Hotspur Mauricio Pochettino si stojí za svojím názorom, že skrátené prestupové okno v anglickej Premier League, môže v dlhodobom horizonte znevýhodniť anglické kluby, ktoré môžu medzi sezónami nakupovať o viac ako dva týždne kratšie ako veľkokluby zo Španielska, Talianska, Nemecka či Francúzska.

Dybala sa nikam nechystá

Aj keď má Juventus Turín pretlak hráčov v ofenzívnej formácii, argentínsky zakončovateľ Paulo Dybala, ktorý bol dlho spájaný s transferom z Turína, by mal ostať hráčom talianskeho majstra aj v nasledujúcom ročníku. 

Zrejme zasiahol Perez

Stále nie je úplne jasné, ako mohol Zinedine Zidane v priebehu dvoch týždňov spochybňovať Garetha Balea, posielať ho preč z Realu Madrid a následne mu dať šancu v základnej zostave v lige a vyjadriť sa, že ostane v klube. Ako vysvetlenie slúži teória, že do prípadu zasiahol prezident Bieleho Baletu Florentino Perez, ktorý Zidaneovi „pristrihol krídla“.  

Chilwell posilou Chelsea?

Aj keď Chelsea bude môcť  nakupovať až v lete 2020, už teraz sa píše o záujme londýnskeho klubu o obrancu Bena Chilwella z Leicestru City. Chilwell má 22 rokov a patrí medzi najlepších obrancov v anglickej Premier League.