Main Content

Žilinčania pokračujú na víťaznej vlne, Šošoni zdolali aj Nitru

sobota, 17. august 2019 21:16 | Autor: TASR

MŠK Žilina
MŠK Žilina | zdroj: TASR

Žilina 17. augusta (TASR) - Futbalisti Žiliny zvíťazili v sobotu v 5. kole Fortuna ligy doma nad Nitrou 3:0. V lige sú tak stále stopercentní.

Žilinčania si proti Nitre vytvorili od úvodu tlak, ktorý v 8. min. takmer pretavil do úvodného gólu Minárik, ale Šípoš jeho hlavičku končekmi prstov vytlačil von. V 17. min to však domácim už vyšlo, Bernát si narazil pred 16-tkou s Boženíkom, prvú strelu mu síce ešte hostia zblokovali, no Bernát sa z opakovaného pokusu nemýlil a krížnou strelou prekonal Šípoša. Hostia sa veľmi pred Holecom nevyskytovali a keď to skúšali, tak iba z diaľky a nepresne. Žilinčania kombinačne dominovali a v 30. min sa do streleckej listiny takmer zapísal Diaz, keď jeho pokus skonči vedľa Šípošovej brány. O päť minút to však šošonom vyšlo, Diaz centroval z ľavej strany, loptu nedostali do brány Boženík ani Jánošík, ale Bernát už áno a svojím piatym tohtosezónnym gólom zvýšil na 2:0. Päť minút pred prestávkou mal šancu Boženík šancu zraziť Nitranov definitívne na kolená, ale pálil nad bránu hostí. Tí sa v 43. min síce presadili gólovo, no z ofsajdovej pozície, a tak sa skóre nemenilo.

Žilina bola aj v druhom polčase herne oproti Nitre na vyššom leveli, ale gólovo jej to tak už nesypalo. Veľké penzum práce v útoku odviedol Boženík, ale v zakončení mal viackrát aj menej šťastia, ako by si zaslúžil. V 67. min kopali domáci priamy kop, k lopte sa postavil Káčer, ale najskôr trafil múr a z opakovanej strely mu nedovolil skórovať Šípoš. Ďalšie dve tutovky spálil potom Boženík a v 77. min sa pripomenuli aj hostia, ale nenápadnú a nebezpečnú loptu pred bránu Holec vyrazil do bezpečia a o chvíľu si podobne poradil s ďalšou nebezpečnou situáciou zo strany hostí. V 83. min Káčer výborne vysunul prihrávkou naľavo do šance Ďuriša, ktorý ľavačkou nedal Šípošovi šancu a zvýšil na 3:0. Zápas sa potom dohrával za oslavného skandovania divákov, pri ktorom ešte Boženík nastrelil brvno a spálil ďalšiu šancu a Žilinčania tak stále kráčajú súťažou bez straty bodu.

MŠK Žilina – FC Nitra 3:0 (2:0)
Góly: 17. a 35. Bernát, 83. Ďuriš. Rozhodovali: Kráľovič – Pozor, Borsányi, ŽK: Diaz – Podhorin, Farkaš, 2661 divákov.