Main Content

Shaqiri otvorene o svojej situácií: Som nesmierne sklamaný

sobota, 17. august 2019 13:45 | Autor: Timotej Gašper

Xherdan Shaqiri
Xherdan Shaqiri | zdroj: Instagram Xherdan Shaqiri

Xherdan Shaqiri priznal sklamanie zo svojho postavenia v Liverpoole a nevyvrátil možný odchod z Anfield Road. 

Švajčiarsky reprezentačný krídelník posilnil Liverpool v lete 2018 po tom, čo Stoke City vypadlo z Premier League a skúsený ofenzívny univerzál bol dostupný za pomerne nízku cenu (15 mil. eur, pozn.). Za svoj prvý rok v kádri Jugena Kloppa mal Xherdan prsty v 31 zápasoch, pričom len v malej časti šlo o pozíciu v základnej zostave. Muž, ktorého primárna úloha bola naštartovať vždy hru nanovo a kryť chrbát Manému či Salahovi, si na svoje konto pripísal 6 gólov a 5 asistencií, takmer získal titul v Premier League a čo je najhlavnejšie, po druhýkrát v kariére sa tešil zo zisku Ligy majstrov. 

Bývalý hráč Bazileja, Bayernu, Interu či Stoke City oslávi v októbri 28.narodeniny, no je pomerne reálne, že oslava už prebehne vo farbách iného klubu. Xherdan totižto nedávno v interview pre švajčiarske periodikum Langenthaler Tagblatt otvorene prezradil, že so svojou situáciou na Anfielde nie je absolútne spokojný. „Som nesmierne sklamaný z toho, že už nie som naďalej súčasťou zápasov. Nehrám a neteší ma to, je prirodzené, že hráča nebaví vysedávať na lavičke,“ načal kritický a zároveň sklamaný prejav univerzálneho futbalistu s koreňmi z Kosova. 

Podľa zahraničných periodík sa o služby Shaqiriho začali intenzívne zaujímať kluby Galatasaray a AS Monako, pričom samotný hráč vyvrátil špekulácie o doterajšom kontakte medzi jeho agentom a spomínanými klubmi. „Je jasné, že by som chcel hrávať viac a pravidelnejšie. Musím sa na moju situáciu pozorne zamerať a nájsť adekvátne riešenie. A čo sa čo sa týka záujmu Monaka či Galatasarayu, nemám ani potuchy, odkiaľ sa tieto špekulácie vzali."