Main Content

Lampard o situácií v Chelsea: Nemôžeme byť negatívni!

sobota, 17. august 2019 13:01 | Autor: Timotej Gašper

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: Instagram

Tréner Frank Lampard opisuje aktuálnu situáciu v klube.

Legenda klubu sa vrátila na Stamford Bridge v lete 2019 vo funkcii hlavného trénera, pričom „Lamps“ má za sebou len jeden trénersky rok v druholigovom Derby. Jeho trénerská cesta v Chelsea začala pomerne nevydarene, keďže v otváracom zápase Premier League prehral na pôde Manchestru United vysoko 4:0. Druhá skúška Lampardovej družiny s novou tvárou bol Európsky superpohár v Istanbule, kde Liverpool zvíťazil po remíze 2:2 až v penaltovom rozstrele. Kolotoč zápasov sa teda rozbehol naplno a Lampard musí dokázať, že je správnym človekom na správnom mieste.

Je jasné, že Chelsea prešla výraznejšími zmenami a „zarezal“ ich aj prestupový zákaz, ktorý im nedovolil priviesť v lete do klubu žiadnu novú posilu. Lampard sa však rozhodol výrazne pracovať s mladíkmi, ktorí posledné obdobia trávili na hosťovaní a o veľkom futbale v Premier League nemali príliš veľa znalostí a skúseností. „Trénerstvo je práca, v ktorej vás niečo prekvapí každý jeden deň. Musím však povedať, že takúto situáciu som očakával. Viem, že máme zákaz nákupov, že nemáme Edena Hazarda, že sme stratili dvoch útočníkov (Morata aj Higuain, pozn.), že nemôžme kúpiť posily a tiež viem, že máme päť alebo šesť vážne zranených hráčov. Viem o tom všetkom veľmi dobre, no v neposlednom rade nemôžme byť negatívni,“načal Frank Lampard o situácií v rozhovore pre Sky Sports

Chelsea čaká postupne náročný program v Premier League, v národných pohároch a v septembri odštartuje aj Liga majstrov, čo dáva Lampardovi na plecia množstvo zodpovednosti. Očakáva sa, že klub môže nabehnúť na vlnu úspechov, no najprv sa musia skúsení hráči v kádri prepojiť s mladými puškami ako Mount, Zouma, Tomori, Mount, Pulišič či Abraham. „Je najľahšie byť sklamaný a negatívne naladený po prehre 4:0 a prehre v superpohári, realitou je však to, že sme v oboch zápasoch ukázali kvalitu a proti LFC sme dokonca boli lepším tímom. Necítim stres a len moje výsledky určia, ako dlho tu ostanem,“ ukončil o terajšej situácií tréner Frank Lampard.