Main Content

Tip na konečné poradie Bundesligy podľa Šport7.sk: Tuhý boj o titul aj miestenky do pohárov

sobota, 17. august 2019 12:05 | Autor: Timotej Gašper

V piatok večer naštartovala nemecká Bundesliga svoj ďalší ročník. O tom, kto zostúpi, koho problémy obídu, kto sa pobije o miestenky do pohárov a kto napokon získa titul, sa dozviete v článku o konečnom poradí Bundesligy podľa našej redakcie. 

#8 Boj o udržanie (18.-15.miesto) 

V Bundeslige sa každoročne bije o body 18 klubov, pričom dva z nich si na konci sezóny automaticky balia kufre a odchádzajú do druhej ligy. Náročný osud čaká aj klub zo 16.miesta, keďže ten putuje do náročnej baráže proti 3.najlepšiemu celku z druhej ligy. Síce klub z konečného 15.miesta má zaručené zotrvanie v Bundeslige, no väčšinou je to tuhý boj o každý bod, len aby sa celok vyhol zostupovým komplikáciám. 

V sezóne 19/20 to podľa našej redakcie skončí tak, že zostupové problémy budú riešiť kluby, od ktorých sa to najviac očakáva. Samotné dno respektíve 18.miesto obsadí nováčik z Paderbornu. Káder nováčika má celkovú trhovú hodnotu len necelých 24 miliónov a neskúsený tím na náročnú Bundesligu. V najvyššej súťaži boli naposledy v roku 2014, no aj vtedy skončili na poslednom mieste a medzitým pôsobili až dva roky v 3.lige. 

Zostup s najväčšou pravdepodobnosťou neminie na konci sezóny 2019/2020 ani Freiburg. Tím z Grunwaldu sa posledné dva roka zachraňuje vždy len o vlások, čo im v novom ročníku môže byť osudné. Bude to náročný boj o baráž, no napokon do nej poputuje Mainz. V minulej sezóne skončili na 12.mieste, no v lete im odišiel defenzívny záložník Gbamin a vzhľadom na silnejúcu konkurenciu v lige je možné, že sezóna 19/20 nebude pre „05“ vôbec vydarená. 

Azda najväčším prekvapením v minulej sezóne bolo počínanie Dusseldorfu. Fortuna hrala celý ročník v strede tabuľky a napokon skončili na 10.priečke, čo im určite dodalo veľa sebavedomia. Ich status nabudených nováčikov však preberie niekto iný a Dusseldorf bude napokon šťastný aj za 15.miesto, ktoré im zaručí zotrvanie medzi elitou.

18.15.miesto: 

18.Paderborn 

17.Freiburg

16.Mainz 

15.Fortuna Dusseldorf