Main Content

Novak Djokovič má za sebou najvážnejšie zranenie

štvrtok, 3. november 2011 15:30 | Autor: TASR

Srbský tenista Novak Djokovič po šesťtýždňovej turnajovej prestávke a postupe do osemfinále na halovom turnaji ATP vo švajčiarskom Bazileji na tlačovej besede priznal, že jeho zdravotné problémy z polovice septembra naozaj neboli malicherné.

"Vraciam sa na dvorce po najvážnejšom zranení v mojej doterajšej kariére. Viac ako štyri týždne som nemohol vôbec nič robiť. V tréningovej záťaži som len týždeň a pol. Samozrejme, nestačí to na to, aby som hneď predvádzal môj najlepší tenis. Stratil som rytmus," skonštatoval zverenec Mariána Vajdu Djokovič, ktorý sa na úvod podujatia Swiss Indoors Basel v rodnom meste Rogera Federera potrápil s belgickým veteránom Xavierom Malissom (6:2, 4:6, 7:5).

Obhajca miestneho titulu Djokovič sa vo štvrtok predstaví medzi najlepšími šestnástimi proti poľskému kvalifikantovi Lukaszovi Kubotovi.

Srb šesť dní po triumfe na newyorských US Open obetavo nastúpil v belehradskom semifinále Davisovho pohára, ale pre natiahnutie svalu na chrbte nedohral 18. septembra zápas proti Argentínčanovi Juanovi Martínovi Del Potrovi. Odvtedy absentoval.

© WEBNOVINY