Main Content

Spurs by už o trofejach nemali hovoriť. Mali by ich začať vyhrávať

piatok, 16. august 2019 10:52 | Autor: Jakub Vaverka

Hugo Lloris
Hugo Lloris | zdroj: TASR

Tottenham Hotspur prešiel v uplynulých rokoch dlhú cestu, pričom v minulej sezóne si zahral vo finále Ligy majstrov. Kohútom ale chýbajú trofeje, čo si uvedomuje aj kapitán mužstva Hugo Lloris.

Spurs zažili v uplynulej sezóne spanilú jazdu Ligou majstrov, keď vyradili Manchester City, Ajax Amsterdam a stroskotali až na Liverpoole vo finále. V Premier League obsadili slušné tretie miesto. Klub slýcha pochvaly, ale trofeje nezískava.

„Hovoríme o trofejach posledné dve sezóny. Jednou vecou je o nich hovoriť, druhou vecou je, aby sme dokázali, čo v nás je,“ rozhovoril sa Hugo Lloris, kapitán mužstva. 

„Trofeje sú cieľom vedenia, trénera, realizačného tímu aj hráčov. Nemusíme už o nich toľko hovoriť. Naša viera je väčšia ako v minulosti. Ale je iné hovoriť veci v médiách a iné v šatni,“ myslí si brankárska jednotka Kohútov.

„Je dôležité, aby sme si medzi sebou hovorili pravdu. Musíme to, čo hovoríme, pretaviť do výkonov na ihrisku,“ myslí si. Tottenham v prvom kole novej sezóny otočil zápas s Aston Villou a vyhral 3:1. Zajtra Kohúti nastúpia na ihrisku majstrovského Manchestru City. 

„Je to veľký zápas. Každý veľký zápas môže byť rozhodujúci, je dôležité, aby sme boli pripravení. Musíme byť sústredení od samotného začiatku. Jediné, čo nám sobotný výsledok ukáže bude pravda o tom zápase, nič viac.“

„Vieme ale, že tento typ stretnutia môže urobiť rozdiel. Po ročníku, aký sme zažili, je náročné si udržať rovnakú úroveň. Nie je tajomstvom, ako dá na vrchol dostať – tvrdá práca, mentalita a osobnostné črty,“ zakončil majster sveta s Francúzskom z roku 2018.