Main Content

Iwobi o odchode z Arsenalu: Chcem mať zodpovednosť!

štvrtok, 15. august 2019 14:42 | Autor: Timotej Gašper

Alex Iwobi
Alex Iwobi | zdroj: Instagram

Alex Iwobi sa v posledný deň prestupového terminu v Anglicku stal hráčom Evertonu. 

Nigérijský reprezentant s anglickým pasom strávil v Arsenale celú doterajšiu kariéru, pričom v severnom Lodnýne si prešiel aj všetkými mládežníckymi kategóriami. Súčasťou prvého tímu bol Alex od roku 2015, kedy prišiel medzi seniorov ako 19-ročný tínedžer. V prvom tíme odohral 149 zápasov s bilanciou 15 gólov a 27 asistencií. Robustný krídelník je schopný hrať na oboch krídlach a aj pod hrotom, pričom najistejšie sa cíti na ľavom krídle. Ako odchovanec bol pre Arsenal prínosom, no jeho čas na trávniku bol regulovaný kvôli veľkej konkurencii. 

V posledný deň prestupov v Premier League sa však skompletizoval jeho prestup do Evertonu, ktorý za jeho služby zaplatil Arsenalu 30 miliónov eur. „Ponuka prišla narýchlo a bola tak atraktívna, že som ju jednoducho nemohol odmietnuť. Tréner prišiel a povedal mi, že pre mňa majú vyhradené miesto a že sa o mňa dobre postarajú- proste tie najlepšie slová, ktoré chce hráč počuť,“ načal Iwobi o svojej náhlej zmene dresu v rozhovore pre klubový web Evertonu.

Alexander teda opustil farby Arsenalu spolu po 15 rokoch a práve aj to bol z časti dôvod, prečo hľadal novú výzvu. „V Arsenale som mal stále výsačku odchovanca a mladíka, ktorého veľa ľudí z klubu poznalo od detstva. Preto som prijal túto výzvu, ktorá má dúfam dokáže zoceliť a prijať väčšiu zodpovednosť za moje výkony. Chcem mať zodpovednosť a pomáhať tímu. Som nesmierne nadšený, že som tu. Klub priviedol počas leta skvelých hráčov a veľa kvalitných futbalistov tu už samozrejme aj je. Treba sa pozrieť aj na trénera, ktorý pracoval s Richarlisonom dlhšiu dobu a dokázal mu spraviť veľké meno. Dúfam, že niečo podobne pomôže aj mne či Moise Keanovi,“ vychválil v závere prvého rozhovore pre klub trénera Marca Silvu.