Main Content

Daniel Sturridge zvažuje budúcnosť: V hre sú tieto štyri kluby

štvrtok, 15. august 2019 14:11 | Autor: Timotej Gašper

Daniel Sturridge
Daniel Sturridge | zdroj: TASR

Anglický útočník si v nasledujúcich dňoch vyberie pravdepodobne z nasledujúcich štyroch možností ďalšieho angažmánu, pričom by sa pokojne mohol stať aj spoluhráčom slovenského reprezentanta. 

Daniel Sturridge sa cez Manchester City, Chelsea dostal do Liverpoolu, kde pôsobil od januára 2013. Angličan prežil na Anfield Road lepšie aj horšie obdobia, pričom posledné mesiace patrili k tým menej vydareným. Bývalý reprezentant Albionu oslávi 1.9.2019 svoje 30.narodeniny, no ešte predtým si musí vybrať klub, v ktorom bude nasledujúce roky pôsobiť. Po vypršaní kontraktu sa Liverpool rozhodol nepredĺžiť jeho zmluvu, čo z neho spravilo automaticky voľného hráča. 

Skúsený útočník má však stále čo ponúknuť, pričom jeho ofenzívny nadanie by mohol využiť najmä v kluboch s menšími ambíciami a s miernejším tlakom, aký je v Liverpoole. Podľa Sky Sports sa do boja o jeho služby prihlásilo začiatkom leta až 13 rôznych klubov z viacerých krajín, no k dnešnému dňu sa vraj počet záujemcov zredukoval na číslo 4. Správa od Sky Sports uvádza, že o 29-ročného útočníka má vážny záujem talianska Atalanta, nemecký Frankfurt a turecké duo Trabzonspor Besiktas Istanbul. Podľa posledných informácií si bude Daniel vybrať práve z týchto štyroch celkov, pričom najbližšie majú byť turecké kluby, ktoré ponúkajú zaujímavé finančné ohodnotenie. 

Na druhej strane, talianska Atalanta už aj s naším Martinom Škrteľom v kádri, ponúka pôsobenie v skupinovej fáze Ligy majstrov, čo môže byť pre hráča ako Sturridge veľkým ťahákom. Zahadzovať však nemožno interes od Eintrachtu Frankfurt, ktorý má v Bundeslige vždy vysoké ciele a pôsobí aj v predkolách Európskej ligy. Daniel dal za Liverpool 67 gólov, no z gólu sa neradoval už takmer rok (september 2018). Napriek nepriaznivým štatistikám z posledného obdobia však nie je vylúčené, že Sturridge môže byť v novom pôsobisku opäť úspešným.