Main Content

De Boer: Rovnosť mužských a ženských platov vo futbale je vtip

streda, 14. august 2019 10:24 | Autor: Jakub Vaverka

Frank De Boer
Frank De Boer | zdroj: TASR

Holandský tréner Frank De Boer nesúhlasí s názorom, že by mali ženy a muži vo futbale zarábať rovnako. Hovorí, že na celú vec by sa malo pozerať iným pohľadom, ako sa skutočne deje.

Frank De Boer sa vyjadril k detailnej rozobranej téme, ktorú otvorili predovšetkým americké futbalové reprezentantky. Tým sa nepáči, že nezarábajú ako ich mužskí kolegovia. „Podľa mňa je to humorné,“začal.

„Je to rovnaké ako v tenise. Ak finále mužských MS sleduje pol miliardy alebo nejak tak a ženské finále 100 miliónov, je to veľký rozdiel. Nie je to rovnaké. Samozrejme, mali by dostávať toľko, koľko si zaslúžia, nie menej. Ak bude ženský futbal populárny ako mužský, tak nech to tak je. Dostanú, čo chcú. Budú tam totiž prúdiť peniaze z reklamy. Realita je ale iná, tak prečo by mali zarábať rovnaké? Myslím si, že je to výsmech. Naozaj tomu nechápem.“ 

De Boer rovnako pridáva svoj názor k tomu, prečo podľa neho celá problematika začala byť medializovaná. „Myslím si, že je to preto, že ženy dostávajú menej peňazí ako muži, predovšetkým na manažérskych pozíciách. Musia zarábať toľko ako muži. Myslím si, že ak máte na pozíciu napríklad v banke muža a ženu, musia dostávať rovnakú plácu. Prečo by mali dostávať menej len preto, že sú ženy? Preto si myslím, že sa to premieta aj do športu, do futbalu či tenisu. Ale tam je to podľa mňa iné,“ zakončil.

Frank De Boer hrával v Ajaxe Amsterdam, v FC Barcelona či v Galatasarayi Istanbul alebo v Rangers. Ako tréner je momentálne na lavičke Atlanty United v Spojených štátoch amerických, ale pôsobil aj v Ajaxe, Interi Miláno alebo v anglickom Crystal Palace.