Main Content

Cenná trofej na úvod ročníka: Získa superpohár Liverpool alebo Chelsea?

streda, 14. august 2019 10:22 | Autor: Jakub Vaverka

Liverpool a Chelsea s trofejami
Liverpool a Chelsea s trofejami | zdroj: TASR

Liverpool vyhral po triumfe nad Tottenhamom Hotspur Ligu majstrov. Chelsea zdolala vo finále Európskej ligy mestského rivala Arsenal. Dnes sa oba kluby stretnú v tureckom Istanbule v boji o európsky superpohár.

Štadión, na ktorom hrá svoje domáce zápasy Besiktas Istanbul by mal byť zaplnený do posledného miesta. Máme sa na čo tešiť, Liverpool je úradujúci víťaz Ligy majstrov, anglický vicemajster a jeden z najlepších tímov súčasného futbalu. Chelsea je mašina na trofeje, ktorú prebrala klubová legenda a priestor v tíme dostali talentovaní mladí hráči z akadémie.

Na predzápasovej tlačovej konferencii hral prím rešpekt. Tréneri Jurgen Klopp aj Frank Lampard si vymieňali komplimenty a z oboch bolo vidieť, že si uvedomujú silu súpera. Klopp správne poznamenal, že kto si myslí, že Chelsea má slabý tím kvôli jednej prehre s Manchestrom United je poľutovaniahodný. 

Španiel Pedro v službách CFC hovoril o chuti získať ďalšiu trofej. Vie, aké to je, veď vo svojej kariére vyhral, čo mohol a superpohár v roku 2015 medzi FC Barcelona a FC Sevilla v bláznivej prestrelke 5:4 dokonca rozhodol v predĺžení presným zásahom. Faktom je, že aj keď je Chelsea outsider, vyhrala 21 trofejí za 22 rokov. Hráči tohto klubu vedia, aké je to hrať o veľa a vedia, aké je to uspieť.

Nič to ale nemení na tom, že favoritom je Liverpool. A to aj napriek tomu, že zraneného brankára Alissona nahradí jeho kolega Adrian. Klopp má v rukáve tromfy ako Salah, Firmino, Mané, Alexander-Arnold či Robertson. Na druhej strane sú málo pravdepodobné štarty dôležitých hráčov Rudigera, Williana a Kantého. 

Nejedná sa o dlhodobú súťaž, ale o finále hrané na jeden zápas. Môže sa stať čokoľvek, dvojnásobne, keď proti sebe hrajú dva anglické kluby. Liverpool je ofenzívny stroj, Chelsea hrá pod Lampardom ľudovo povedané ľúbivo. Dnes by sme sa pri futbale rozhodne nudiť nemali. A ak nemáte radi ani jeden z týchto klubov a hľadáte dôvod, prečo si tento duel zapnúť, nie je dôvod zúfať.

Zápas totiž nebude viesť rozhodca, ale rozhodkyňa. V súťaži takéhoto formátu sa to stane vôbec prvý raz v histórie. Do análov sa zapíše Stéphanie Frappart. Verme, že jej stretnutie vyjde. Liverpool nehral superpohár od roku 2005, kedy ho aj naposledy vyhral. Chelsea nastúpila v boji o túto trofej dva roky po sebe – v 2012 a 2013, ale neuspela ani raz. Triumfovala v roku 1998.