Main Content

Alexis na ceste do Talianska: Musí sa však prispôsobiť

pondelok, 12. august 2019 12:59 | Autor: Timotej Gašper

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: TASR

Alexis Sánchez môže čoskoro opustiť Manchester United a zamieriť do Serie A. 

Podľa najnovších informácií periodika Daily Telegraph sa nepodarené obdobie Alexisa v Manchestri United pomaly ale isto končí. Aj keď sa prestupové okno v Premier League zavrelo ešte 8.augusta, kluby z Anglicka môžu stále svojich hráčov predávať respektíve posielať na hosťovania do ostatných európskych súťaží. Táto alternatíva bude teda pravdepodobne platiť aj v prípade Alexisa Sáncheza, ktorý je blízko odchodu z Old Trafford. O juhoamerického krídelníka nebol dlho výraznejší záujem, no od začiatku tohto týždňa sa v anglických i talianskych médiách začalo písať o interese zo strany AS Rím

Húževnatý krídelník prišiel do Manchestru United v januári 2018 ako vytúžená posila Joseho Mourinha, no angažmán na Old Trafford mu absolútne nevyšiel podľa plánu, keďže dovedna sa viackrát trápil so zraneniami a na konto si pripísal len 5 gólov a 9 asistencií. Najlepšie platený hráč Manchestru United si týždenne príde na 350 tisíc libier, pričom po pripočítaní bonusov sa môže týždenná mzda vyšvihnúť až na 500 tisíc libier. Alexis je však v United takpovediac nadbytočný a takmer určite sa bude do konca leta sťahovať. Problémom je však spomínaný plat, keďže v rímskom AS by musel pristúpiť na výrazné zníženie mzdy. 

 Alexis možno nie je potenciálnym presunom do Ríma nadšený, no ako je známe, vedenie United pracuje na jeho odchode či už vo forme dvojročného hosťovania s opciou alebo trvalého predaja a žiaden z veľkoklubov neprejavil o 30-ročného hráča výraznejší záujem. Nie je však vylúčené, že nový klub a výzva môže Alexisa naštartovať k starým výkonom, ktoré z neho spravili ikonu Arsenalu. Ak by sa rozhodol pre AS Rím, nebolo by to pre neho neznámou, keďže v Taliansku už pôsobil v rokoch 2006-2011 ako hráč Udinese.