Main Content

Bayern má v najbližších hodinách predstaviť novú posilu

pondelok, 12. august 2019 11:49 | Autor: Timotej Gašper

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Google

Nemecký majster sa čoskoro posilní o skúseného hráča. 

Po tom, čo vedenie Bayernu Mníchov napokon nedokázalo pritiahnuť Leroya Saného, sa mal nemecký rekordný majster zamerať na ďalších kvalitných hráčov do ofenzívy. Ako je však pre Bayern počas tohto leta zvykom, ani ďalšie ciele im nevyšli podľa predstáv, keďže napríklad Hakim Ziyech podpísal nový kontrakt v Ajaxe a Steven Bergwijn má byť blízko prestupu do Sevilly.

Najnovšie je však veľmi blízko prestupu do Bayernu zvučná opora Interu, Ivan Perišič. Chorvátsky univerzálny ofenzívne ladený stredopoliar a odchovanec Hajduku Split strávil v nemeckej Bundeslige štyri roky ako hráč Dortmundu aj Wolfsburgu. Od augusta 2015 je hráčom Interu, kde odohral už 163 zápasov s bilanciou 43 gólov a 27 asistencií. 

Ivan Perišič
Ivan Perišič | zdroj: TASR

Aj keď Perišič sa kvalitatívne ani vekovo nemôže merať s mladými hviezdami z Premier League či La Ligy, práve jeho dlhoročné skúsenosti majú pomôcť Bavorom k lepším výsledkom a mladým hráčom k lepším výkonom. Ako informuje futbalový expert na Bayern, Christian Falk, chorvátsky reprezentant je aktuálne na ceste do Mníchova, kde má v pondelok respektíve v utorok podstúpiť lekárske testy a dotiahnuť posledné detaily zmluvy. Podľa Falka sa nemá jednať o trvalý prestup, ale len o hosťovanie s poplatkom 5 miliónov eur a následnou opciou 20 miliónov eur, ktorú by Bayern Mníchov mal možnosť vyplatiť v lete 2020.