Main Content

VIDEO: Päťgólová prestrelka v Nitre, domáci futbalisti sa konečne dočkali

sobota, 10. august 2019 21:59 | Autor: TASR

Futbalisti FC Nitra
Futbalisti FC Nitra | zdroj: TASR

Nitra 10. augusta (TASR) - Futbalisti FC Nitra zdolali ŠKF iClinic Sereď 3:2.

FC Nitra – ŠKF iClinic Sereď 3:2 (1:0)

Góly: 30. Chobot, 49. Ristovski, 67. Ristovski (z 11 m) – 75. Špehar, 78. Jureškin. Rozhodovali: Sedlák - Hancko, Perát, ŽK: Fábry, Faško - Ventúra, Michalík, Ba, ČK: 90.+ Ba po druhej ŽK, 874 divákov

Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Farkaš, Magda – Vrábel (59. Dubeň), Faško – Šefčík (89. Fabiš), Gatarić, Chobot – Ristovski (79. Fábry)

Sereď: Iliev – Sus, Michalík (73. Slaninka), Ba, Hučko – Lukáčik (51. Matheus Do Amaral Olavo), Ventúra – Cleber Silva Nascimento (62. Jureškin), Pankarićan, Iván – Špehar

Nitrania, ktorí v novom ročníku Fotruna ligy ešte nebodovali a dokonca ani neskórovali, vstúpili do zápasu proti Seredi aktívnejšie. Po rohovom kole Faška hlavičkoval Podhorina len tesne vedľa. V 8. minúte pálil chorvástky záložník Gatarič, no brankár Iliev jeho strelu spoza šestnástky bez problémov kryl. Hostia sa pripomenuli až v 20. minúte, kedy sa do dvoch dobrých príležitostí dostal bývalý hráč Nitry Cleber. Skóre 0:0 sa však nemenilo. O päť minút neskôr sa za obranou hostí objavil Ristovski. Brankár Iliev však dobrým vybehnutím znížil do mácemu útočníkovi strelecký uhol a následne prudké zakončenie Macedónca bravúrne vyrazil. Domáci sa dočkali prvého tohtosezónneho gólu v 30. minúte, kedy poslal Šefčík výbornú loptu na zbiehajúceho Chobota, ktorý hlavou z hranice malého vápna poslal Nitru do vedenia - 1:0. Hostia po inkasovanom góle pridali a takmer sa ešte do polčasu dopracovali aj k vyrovnaniu. V 39. Minúte však hosťujúceho Špehara v dobrej streleckej pozícii v poslednej chvíli zablokoval Farkaš.

Zverenci trénera Mariána Süttöho výborne naštartovali aj druhý polčas. Vďaka aktívnej hre a vysokému napádaniu súpera si vynútili chybu hostí, ktorú po prihrávke do pokutového územia potrestal presnou strelou Ristovski – 2:0. Aktivita domácich ani po druhom góle neutíchla. V 53. minúte sa v nádejnej príležitosti ocitol Chobot, ktorý však v dobrej pozícii hosťujúceho gólmana neprekonal. To ho však dlho mrzieť nemuselo. V 66. minúte po faule seredského futbalistu Baa nariadil hlavný rozhodca penaltu, ktorú s prehľadom premenil Ristovski a svojim druhým gólom v zápase zvýšil na 3:0. Sereď ani po inkasovaní tretieho gólu nezložila zbrane a v 75. minúte znížila zásluhou Špehara. Tento gól hostí nakopol a už o tri minúty neskôr z nepriehľadnej situácie pred domácou bránou upravil skóre na rozdiel jedného gólu Chorvát Jureškin. V dramatickom závere si už Nitra svoj tesný náskok postrážila. Na výsledku už nič nezmenila ani červená karta, ktorú v nadstavenom čase inkasoval po druhej žltej karte Ba. Nitra si po víťazstve 3:2 nad Sereďou zaknihovala prvé víťazstvo v novej sezóne.