Main Content

Guardiola trénuje 11 rokov. Suma, ktorú minul na posily vyráža dych

sobota, 10. august 2019 10:47 | Autor: Jakub Vaverka

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Španielsky tréner Pep Guardiola je momentálne lodivodom Manchestru City. Ako kouč pôsobí v profesionálnom futbale už 11 rokov. Za ten čas minul na nové posily astronomickú čiastku, z ktorej padá sánka.

Koľko sa dá minúť na nových hráčov za jedenásť rokov? Koľko len chcete. Respektíve, koľko vám umožní váš zamestnávateľ. Guardiola mal na šéfov šťastie. Či už v Barcelone, v Bayerne Mníchov alebo v Manchestri City, mal voľnú ruku.

Jeho zatiaľ poslednou posilou je Joao Cancelo, ktorý prišiel do City z Juventusu Turín za 65 miliónov eur. Španielsky kouč Guardiola je na lavičkách profesionálnych tímov jedenásť rokov. Počas tohto obdobia kúpil presne 59 hráčov.

Celková čiastka? 1,3 miliardy eur. Peniaze, ktoré vyrážajú dych. A ako denník Marca poukazuje, najviac Pep míňa na obranu. Do nových obrancov Španiel investoval počas svojej kariéry 513,1 milióna eur.

Zaujímavosťou je, že napríklad Roberta Lewandowskeho do Bayernu Mníchov získal z Dortmundu zadarmo. V Nemecku Guardiola minul 204,1 milióna, v Barcelone 341,5 a v City doposiaľ 762,3 milióna eur. Projekt na Etihad Stadium je suverénne najdrahší.