Main Content

Coutinho opustí Barcelonu. Bojujú oňho dva kluby Premier League

streda, 7. august 2019 09:16 | Autor: Jakub Vaverka

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Coutinho má za sebou náročný ročník v Barcelone, počas ktorého bol odsúvaný na vedľajšiu koľaj. Povedal, že do anglickej Premier League sa nevráti do iného klubu ako do Liverpoolu, kde strávil peknú časť kariéry. Akutálne to ale vyzerá, že v Anglicku predsa len bude hrať.

Včera sme vás informovali o tom, že je na spadnutie hosťovanie brazílskeho reprezentanta Coutinha v londýnskom Arsenale. Kanonieri nemajú dostatok financií na jeho kúpu, ale chceli ho priviesť aspoň dočasne a neskôr ho možno, v závislosti na výkonoch, kúpiť. 

Arsenal vo svojom záujme pokračuje, ale favoritom na získanie Coutinha už nie je. Tým je mestský rival Kanonierov - Tottenham Hotspur. "Tottenham je favoritom na získanie Coutinha na ročné hosťovanie, tvrdia to informácie z našich zdrojov," informovala televízia Sky Sports.

"Tréner Spurs Mauricio Pochettino mal telefonovať Coutinhovi, aby ho presvedčil, že transfer do Tottenhamu má preňho zmysel," hlásajú britskí novinári. Obaja sa stretli v roku 2012, keď mladík "Cou" hosťoval v španielskom Espanyole. 

Dôvodom hosťovania je fakt, že Barcelona za prestup Coutinha požaduje osemdesiat miliónov libier, čo si môže dovoliť málokto. Katalánci získali niekdajšieho liverpoolskeho záložníka za 142 miliónov. Pripomíname, že prestupové okno v Premier League končí zajtra - 8.augusta.