Main Content

Arsenal je krok od získania megahviezdy Barcelony

utorok, 6. august 2019 15:25 | Autor: Jakub Vaverka

Arsenal, FC Barcelona
Arsenal, FC Barcelona | zdroj: S7

V Premier League končí letné prestupové okno už vo štvrtok. V piatok začína nový ročník a ak sa chcú kluby posilniť, musia konať rýchlo. Rýchlo koná aj Arsenal, ktorý rokuje o získaní Philippeho Coutinha.

Barcelona sa doslova nadrela, aby získala Philippeho Coutinha z Liverpoolu. Nakoniec sa jej to podarilo, stal sa z neho tretí najdrahší hráč histórie futbalu. Brazílčan ale na Camp Nou nedostal dostatok priestoru, hrával na iných pozíciách, na ktoré je zvyknutý a kouč Valverde dával šancu iným. 

Celé leto sa špekuluje o možnom Coutinhovom odchode. Navyše, "Phil" odohral skvelý turnaj Copa América, kde s Brazíliou získal zlatú medailu. Hovorilo sa, že by sa mohol vrátiť do Liverpoolu, chcelo ho aj PSG či Manchester United. 

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Coutinha ale prestup nezaujímal. Ešte pred pár dňami denník Mirror napísal, že Coutinho dres zmeniť nechce a radšej bude bojovať o miesto v základnej zostave katalánskeho giganta. Hráčov agent taktiež dodal, že "Cou" sa odísť z La Ligy nechystá. 

Dnes informuje o tejto prestupovej ságe renomovaný francúzsky denník L´Equipe"Arsenal je blízko k dotiahnutiu hosťovania Philippeho Coutinha z FC Barcelona," napísali novinári z Francúzska. Arsenal sa chce vrátiť do Ligy majstrov a po získaní Ceballosa s Pépém je naklonený angažovaniu ďalšieho veľkého mena. 

Arsenal nemá dostatok financií na prestup hráča, ktorého cena je podľa portálu Transfermarkt na úrovni 90 miliónov eur, preto je hosťovanie rozumnou cestou. Okrem toho, v Londýne by Coutinho patril medzi hráčov základnej zostavy a do systému trénera Emeryho sa hodí.