Main Content

VIDEO: Sereď šokovala Dunajskú Stredu

nedeľa, 4. august 2019 21:33 | Autor: TASR

ŠKF Sereď
ŠKF Sereď | zdroj: TASR

Myjava 4. augusta (TASR) - Futbalisti Dunajskej Stredy utrpeli prvú prehru v novej sezóne Fortuna ligy.

V nedeľnom stretnutí 3. kola prehrali v Myjave so Sereďou 1:3. Hostia inkasovali v priebehu siedmich minút trikrát, keď medzi 69.-76. minútou skórovali Denis Ventúra z jedenástky, Tomáš Hučko a Dino Špehar. O čestný úspech Dunajskej Stredy sa postaral Zsolt Kalmár z pokutového kopu. Sereď dosiahla plný bodový zápis druhýkrát za sebou.

Prvý polčas veľa vzruchu nepriniesol, domáci sa súpera nezľakli, tlačili, ale ich snahu marila nedôsledná koncovka. V 33. min sa do šance dostal Pankaričan, ale nedorozumenie v obrane DAC nezužitkoval na otvárací gól. Tesne pred prestávkou minul bránku stopér hostí Kružliak.

 

Po zmene strán sa Sereď dočkala. V 69. minúte Jedlička fauloval Špehara a hlavný rozhodca Prešinský nariadil pokutový kop. Ventúra nezaváhal a s prehľadom poslal domácich do vedenia. O päť minút zdvojnásobil vedenie Serede Hučko, keď sa presadil po rohovom kope. Zaskočený favorit vzápätí opäť inkasoval, o dve minúty neskôr síce Jedlička chytil strelu Pankaričana, ale odrazená lopta sa dostala k Špeharovi a ten nezaváhal - 3:0. Posledné slovo patrilo Dunajskej Strede. Juraška zahral rukou v šestnástke a Kalmár z jedenástky znížil na konečných 1:3.

ŠKF iClinic Sereď - FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:1 (0:0)
Góly: 69. Ventúra (z 11 m), 74. Hučko, 76. Špehar - 84. Kalmár (z 11 m), ŽK: Hučko, Cleber - Davis, K. Vida, Rodolfo, rozhodovali: Prešinský - Somoláni, Pozor