Main Content

VIDEO: Kozák doviedol majstra z Bratislavy k ďalšiemu triumfu: Slovan v Senici neinkasoval ani gól

sobota, 3. august 2019 20:25 | Autor: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Senica 3. augusta (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava triumfovali v sobotnom stretnutí 3. kola Fortuna ligy na štadióne FK Senica 3:0. Gólmi sa o to postarali Nono, Rafael Ratao a Aleksandar Čavrič. Úradujúci majster má plný počet bodov so skóre 9:1 a pod vedením dočasného trénera Jána Kozáka ml. zatiaľ iba víťazí.

FK Senica - ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:2)
Góly: 5. Nono, 33. Ratao, 63. Čavrič. Rozhodovali: Glova – Vorel, Vitko, ŽK: Cvek, Krč, Ramirez (všetci Senica), 1760 divákov

Senica: Taborda – Otrísal, Dias, Košút, Krč – Klapan (70. Didiba), Cvek – Yenne (84. Totka), El Moudane, Castaneda (74. Ramirez) – Sulley

Slovan: Greif – De Marco, Božikov, Abena, Apau – Ljubičič, Nono (75. De Kamps), Rabiu - Ratao, Čavrič (71. Daniel), Dražič (78. Moha)

Seničania nastúpili proti majstrovskému Slovanu s prílišným rešpektom a Bratislavčania vstúpili do sttretnutia veľmi aktívne. Hneď z prvej strely sa podarilo hosťom dostať do vedenia. V 5. minúte prepadli Záhoráci v osobných súbojoch pred 16-kou a Nono technickou strelou prekonal Tabordu. O chvíľu sa dostal do zakončenia Ratao, senický brankár bol pozorný. Postupne sa osmelili aj domáci a hra sa vyrovnala. Do dobrej streleckej pozíce v pokutovom území sa dostal Castaneda, jeho tvrdú strelu brankár Greif vyrazil. Potom sa zápas odohrával v strede poľa. Po polhodine hry sa po akcii Čavriča s Rabiom dostal do šance Nono, tentoraz zoči-voči senickému brankárovi neuspel. O tri minúty sa však Slovanu podarilo streliť druhý gól. Po ostreľovaní záhoráckej bránky najprv Dražič tvrdou strelou knokautoval Košúta, k lopte sa dostal Ljubičič, ktorého strelu usmernil do bránky Ratao. Seničania sa snažili znížiť, tvrdú strelu na Greifa vyslal mladík Yenne, no bratislavský brankár loptu vyrazil na roh.

Do druhého polčasu vstúpili Seničania aktívnejšie. Dostali sa do dvoch hlavičkových zakončení, ale Dias ani Sulley neprekonali Greifa. Potom predviedol samostatnú akciu v 58. minúte Dražič, ale v zakončení prestrelil. V 63. minúte predviedol Dražič ďalšiu individuálnu akciu, naserviroval loptu pred senickú bránku a nikým neatakovaný Čavrič zasunul loptu do prázdnej siete. Seničania chceli streliť aspoň čestný úspech. Do dvoch zakončení sa dostal striedajúci Ramirez, ale Greif si postrážil čisté konto.