Main Content

Barcelona ohlásila novú posilu do obrany, na Camp Nou prichádza mladík z Betisu

nedeľa, 4. august 2019 08:20 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: koláž Šport7.sk

Katalánci pokračujú v posilňovaní na novú sezónu. Ich ďalšou posilou je španielsky mládežnícky reprezentant Junior Firpo.

Juniora Firpa chcelo do klubu vedenie klubu. Do kádra ho chcel získať prezident José Maria Bartomeu a aj tréner Ernesto Valverde. Faktom totiž je, že Barca potrebovala krajného obrancu. Kvôli doplneniu kvality a šírky kádra. Barcelona za novú akvizíciu zaplatila Betisu 18 miliónov eur, pričom sa odhaduje, že suma na bonusoch sa vyšpľhá na ďalších 12 miliónov eur. 

Firpo má 22 rokov a za sebou skvelý ročník v španielskom Reale Betis. V sevillskom klube si zahral v najvyššej súťaži La Lige, rovnako tak v kráľovskom pohári Copa del Rey. Je rodákom z Dominikánskej republiky. 

Reprezentuje však Španielsko, momentálne je súčasťou národného tímu do 21 rokov. Zahral si aj na nedávnych majstrovstvách Európy do 21 rokov, kde Španieli získali zlaté medaily. 

Okrem pozície na ľavom kraji obrany dokáže hrať aj na ľavom kraji zálohy. Platný je aj pri štandardných situáciách, meria 184 centimetrov. Vzhľadom na vek je prísľubom do budúcnosti.