Main Content

VIDEO: DAC do Atén s odhodlaním, Čmelík: Máme šancu!

streda, 31. júl 2019 10:07 | Autor: TASR

Futbalisti DAC Dunajská Streda
Futbalisti DAC Dunajská Streda | zdroj: TASR

Bratislava 31. júla (TASR) - Futbalisti trnavského Spartaka a FC DAC 1904 Dunajská Streda nedosiahli v úvodných zápasoch 2. predkola Európskej ligy UEFA 2019/2020 výsledky, ktoré by si priali.

Trnavčania, ktorí sú úradujúcimi víťazmi Slovenského pohára, podľahli 0:2 na pôde Lokomotivu Plovdiv a tím zo Žitného ostrova si v domácom súboji s gréckym Atromitosom pripísal prehru 1:2. Obaja slovenskí zástupcovia potrebujú vo štvrtkových odvetách streliť minimálne dva góly, v opačnom prípade sa s tohtosezónnym účinkovaním v EL rozlúčia už v pomerne skorej fáze.

DAC vyradil v 1. predkole favorizovanú Cracoviu Krakov, keď po domácej remíze 1:1 dokázal v odvete v Poľsku remizovať 2:2 po predĺžení. Teraz pre "žlto-modrých" dopadol domáci duel horšie, s Atromitosom prehrali 1:2 a čaká ich náročná úloha. "Stále som presvedčený, že v Aténach máme šancu. Situáciu by som prirovnal k tej z Poľska. Keď sme tam išli na tlačovku, domáci sa už cítili byť v druhom predkole. Podobne to je aj teraz. DAC však má bláznivého trénera. Ideme tam s cieľom postúpiť," srší sebavedomie z lodivoda Dunajskej Stredy Petra Hyballu.

Jeho zverenci si v nedeľu schuti zastrieľali na nováčikovi FK Pohronie, ktorého deklasovali 5:1 a spolu so Žilinou sú na čele tabuľky FL. Ak sa DAC dokáže prebojovať do 3. predkola, narazí na postupujúceho z dua Legia Varšava - KuPS Kuopio. V prvom súboji sa zrodilo domáce víťazstvo Legie 1:0. "Proti Pohroniu sme si spravili dobrú náladu na duel v Aténach. Máme na nich a verím, že postúpime. Všetko bude o prvom góle. Verí, že keď sa nám ho podarí streliť, tak postúpime. Ideme tam s týmto odhodlaním," poznamenal za hráčsku kabínu Lukáš Čmelík v rozhovore pre klubovú webstránku.

Prvé zápasy 3. predkola EL sú na programe 8. augusta, odvety o týždeň neskôr. Slovensko v tejto fáze už má istého aspoň jedného zástupcu. Je ním bratislavský Slovan po tom, ako v majstrovskej vetve prešiel cez KF Feronikeli z Kosova.