Main Content

Mourinho o návrate: Som pripravený chrliť oheň!

utorok, 30. júl 2019 13:49 | Autor: Timotej Gašper

Jose Mourinho
Jose Mourinho | zdroj: TASR

Portugalský taktik Jose Mourinho je bez práce od decembra 2018, kedy ho po sérií nevýrazných výsledkov a konfliktoch s hráčmi či vedením prepustil Manchester United.

Očakávalo sa, že Jose neostane na „voľnej nohe“ príliš dlho a už po pár dňoch respektíve týždňoch si nájde nový klub. Realita však bola úplne opačná, keďže „The Special One“ si miesto rýchleho rozhodnutia zvolil čas na premýšľanie, oddych a naberanie nových síl. Správy o jeho návrate medzi trénerskú komunitu sa objavovali pomerne často, pričom Jose stále tvrdil, že sa nechce unáhliť a nový angažmán si musí poriadne premyslieť. 

V tomto momente je však už málo pravdepodobné, že sa ujme jedného z popredných európskych klubov, keďže nová ligová sezóna je pre celú smotánku takpovediac za dverami apropo, každý z veľkoklubov aktuálne trénera má. Ako sa však vyjadril portugalský lodivod pre Sky Sports, stále len premýšľa. „Toto je pravdepodobne prvýkrát, čo mám v lete čas premýšľať a uvažovať. Po 20 rokoch som v Setubale (portugalské mesto, pozn.) na konci júla a začiatkom augusta. Musím si ďalší krok poriadne rozmyslieť, no isté je, že som pripravený a odhodlaný chrliť oheň. Priatelia a rodina mi hovoria, že si mám užívať voľné chvíle, no to nie je také jednoduché. Chýba mi môj futbal, chýba mi tá energia a fanúšikovia po celom svete,“ načal Jose pre Sky Sports.

Nedávno sa v médiách objavilo, že Mourinho odmietol ponuku z Číny, ktorá mala obsahovať viacročný plat 88 miliónov libier, čo by z neho spravilo bez debát najlepšie plateného trénera na svete. Je teda jasné, že špeciálny tréner čaká na špeciálne volanie, pričom na stole boli od začiatku leta podľa Sky Sports aj ponuky z Interu, Evertonu, Newcastlu, Lyonu, Monaka či nepotvrdene aj kontakt s Bayernom Mníchov. 

„Musím si to poriadne premyslieť, pretože môj ďalší krok bude veľmi, veľmi dôležitý,“ ukončil Mourinho o novom angažmáne. Je teda pravdepodobné, že Jose sa plánuje vydať na cestu reprezentačného trénera, no samozrejme nie je vylúčené ani pokračovanie na klubovej úrovni.