Main Content

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL

pondelok, 31. október 2011 18:04 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL
KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto ilustračné

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Červená sedma

Keď som minulý týždeň spomínal, že padlo neobvyklých 5 červených kariet v Corgoň lige to som ešte netušil čo prinesie čerstvo skončené 14.kolo. Hráči respektíve rozhodcovia sa predbiehali kto to krajšie začervení. Každé jedno vylúčenie poznačilo zápasy a aj vďaka tomu to bolo naozaj pútavé divadlo, ale niektorých z toho skoro porazilo. V Prešove hral posledný s prvým a keby ste nepoznali tabuľku tak by ste si museli myslieť, že ligu viedol Tatran Prešov. Prešov dal gól po 579 minútach. No on ho vlastne nedal, to si len Guinejčan Boubacar Diallo strelil famózneho vlastenca oblúčikom poza chrbát. To dokáže iba skutočný umelec. Trnava v závere chcela pritvrdiť, ale kapitán Kaščák si mohol predčasne čosi pritvrdiť v kabíne pod sprchou. Hotové orgie museli prežívať v Nitre. Viesť 1:0 a hrať vyše 70 minút presilovku a prehrať s troma kúskami sa nepodarí každý deň. V Trenčíne sa červenalo najviac.  Tri červené karty videli traja legionári a tak  asi chceli chlapci stihnúť domov nejaký skorší spoj. No a v sobotu večer sa hral aj šláger Slovan - Žilina. Divákov bolo pomenej nielen v Bratislave. Ako keby všade spieval nejaký repeťácky šláger Otto Weiter. Možno fanúšikovia nemali auto ani motorku a dievča ich čakalo v Prešporku  a tak na futbal neprišli. Ale späť k nášmu šlágru. Treba povedať, že Žilina bola lepšia, ale iba v premieňaní šancí, pretože mala za celý zápas iba jednu. Inak ich Slovan prevýšil vo všetkom a keď pred koncom vďaka Halenárovi aj gólovo, bolo vymaľované. A akýže by to bol zápas bez červených kariet? A tak sa dve duté hlavy z oboch strán opäť ukázali. Majtán a Dosoudil to urobili v momente keď to ich mužstvá vôbec nepotrebovali. 2x žltá sa rovná červená a predčasná sprcha.

Chuligánska telenovela

Opäť sme tu mali nejakých ľudí čo vedia ako zamiesť s chuligánmi na štadiónoch. Prišli chlapci z UEFA rozdávať rozumy SFZ, polícií, ministerstvám a neviem komu ešte ako sa to má robiť. Vraj nepotrebujeme žiadne Wembley, stačí nám len slušný štadión. No krása ako keby sme to nevedeli. Ináč prišli v nevhodnom čase, pretože u nás padla vláda čiže do marca tu bude stáť všetko. Aj keby sa niečo začalo, tak po marci by sa to zmenilo, pretože sme na Slovensku. Ale len tak pre zaujímavosť. Čo odradí ľudí zo štadióna podľa vás viac? Nejaký chuligán so sedadlom v ruke, ktorí je od vás ďaleko? Alebo počas celého zápasu vulgárne nadávajúci sused na tribúne, ktorí si ventiluje svoju neschopnosť? Každý si odpovedzte sám! Každý problém sa dá riešiť, len treba chcieť. Minulý týždeň sa mimochodom ozvali aj fanúšikovia z kotla. Už do kotla viac nepôjdu. Pretože bufet, WC a neobmedzovanú ľudskú slobodu nájdu iba na hlavnej tribúne. Nuž bude sa musieť začať robiť na obidve strany, aby aj ten Otto Weiter našiel cestu na štadión naspäť.

Zhrnutie v zhrnutí

Bitku o Londýn vyhral Arsenal 5:3. A tak Arsene Wenger dosiahol 500. víťazstvo v Arsenale. To mali v Chelsea asi šťastie, že to nebolo vyššie jubileum. Keby bolo také 600. dostali by asi šestku. V Španielsku vedie Real Madrid a Barcelona dávala opäť góly. V Talianku sa zatiaľ „drží“ Inter Miláno a je na prvom mieste znamenajúcom záchranu. V Nemecku a Francúzsku všetko po starom. No a rozhodnuté je už v Nórsku, kde oslavuje po 100 rokoch existencie prvýkrát FK Molde s trénerom Ole Gunnar Solskjaerom.
 

Odporúčané články