Main Content

Réwayovi radí samotný Jágr: Je to ako splnený sen

pondelok, 29. júl 2019 14:54 | Autor: TASR

Martin Réway, Jaromír Jágr
Martin Réway, Jaromír Jágr | zdroj: TASR

Kladno 29. júla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Martin Réway sa už pripojil k českému extraligovému tímu Rytíři Kladno.

V klube, ktorý vlastní legendárny Jaromír Jágr, sa pokúsi reštartovať svoju kariéru. "Odovzdám maximum. Pre Jágra, pre Kladno," citovala Réwaya stránka isport.cz.

Hokejisti Kladna začali so spoločnou prípravou na ľade už pred týždňom, Réway sa k nim pripojil v posledný júlový pondelok. "Čakal som, že po prvom tréningu sa budem cítiť horšie, ale cez víkend sme boli s Jardom (Jágrom) párkrát na ľade. Bola to 'makačka', ale aspoň ma to pripravilo na tréning," povedal 24-ročný Slovák.

O legendárnom útočníkovi, ktorý je nielen vlastník klubu, ale stále aj aktívny hráč, sa o 23 rokov mladší Réway vyjadroval v superlatívoch: "Hovoril mi, aby som tvrdo pracoval a že to robím pre seba. Mám dať do toho všetko, zvyšok už neovplyvním. Takže som rád za šancu, odovzdám maximum. Pre Jardu, pre Kladno. Už len pre Jágra, je najväčšia česká hokejová osobnosť. Dalo by sa povedať, že je to splnený sen, odmalička som ho sledoval v televízii. Je pre mňa skvelá príležitosť niečo sa od neho naučiť, prípadne si s ním zahrať. Tréneri aj hráči sú veľmi milí, pekne ma privítali aj fanúšikovia. Som im za to vďačný. To, či napokon podpíšeme zmluvu, alebo nie, sa ukáže neskôr."

Réwayovu nádejne rozbehnutú kariéru zbrzdilo ochorenie srdcového svalu, pre ktoré vynechal celú sezónu 2016/2017. Predchádzajúce dve sezóny sa hokejovo hľadal, ročník 2019/2020 vníma ako možnosť reštartovať kariéru: "Spravím maximum, aby som si v Kladne vybojoval miesto. Viem, že uplynulé dve sezóny neboli ideálne. Očakávalo sa odo mňa viac, čo chápem. Keď som predtým hral za Spartu Praha alebo vo Švajčiarsku, nastavil som si latku vysoko. Väčšina ľudí očakávala, že sa k tomu hneď vrátim. Bude to však trvať nejaký čas, musím byť trpezlivý."

O účastníka dvoch svetových šampionátov sa nedávno zaujímal aj jeho bývalý zamestnávateľ Sparta Praha, kde odohral individuálne vydarenú sezónu 2014/2015. Napokon však zabojuje o zmluvu v Kladne, ktoré sa do extraligy vrátilo po piatich rokoch v druhej najvyššej súťaži. "Zatiaľ trénujem, možno nastúpim do nejakých zápasov. Podľa toho sa uvidí. Zatiaľ som sa s vedením klubu dohodol, že budem v Kladne trénovať, aby som bol vôbec na ľade. Uvidíme, ako to dopadne," dodal Réway.