Main Content

Slovenky podľahli Chorvátsku aj do tretice

nedeľa, 28. júl 2019 16:42 | Autor: TASR

Slovenská volejbalová reprezentácia
Slovenská volejbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Nitra 28. júla (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky prehrali aj v treťom prípravnom zápase pred majstrovstvami Európy, keď v Nitre podľahli v modelovanom stretnutí Chorvátsku 1:3.

Finalista tohtoročnej Zlatej európskej ligy, ktorý sa takisto pripravuje na ME, si tak spod Zobora odniesol tri víťazstvá. Zverenkyne Marca Fenoglia pokračujú v Nitre v príprave na domáci európsky šampionát, ktorý sa začína 23. augusta v Bratislave. V závere budúceho týždňa sa v piatok (2. augusta o 18.00 h) a v sobotu (3. augusta o 15.00 h) stretnú znova v Nitre s Maďarskom.

Tréneri sa dohodli na modelovanom stretnutí, v ktorom sa dosiahnutý bod na side-oute zarátal až po následnej dohrávke. V prvom sete vyšla koncovka lepšie Chorvátkam, v druhom zasa domácim hráčkam. V ďalšom priebehu mali o niečo navrch volejbalistky od Jadranského pobrežia a pripísali si víťazstvo v Nitre aj do tretice. S výnimkou Michaely Abrhámovej a Miroslavy Kijakovej dali slovenskí tréneri šancu všetkým hráčkam.

Slovensko - Chorvátsko 1:3 (-25, 23, -21, -23)

SR: Radosová 10, Herelová 11, Palgutová 8, Kostelanská 18, Pencová 3, B. Koseková 4, liberá Španková a Jančová (Hudecová 3, Hrončeková 3, Ovečková 3, Szabóová 5, K. Fričová 2, Šunderlíková 7). Tréner: M. Fenoglio.

Chorvátsko: Stanovičová 15, Butiganová 12, Luketičová 9, Klaričová 21, Dumančičová 7, Brčičová 8, liberá Sainová a Božičevičová (Mlinarová 2, Štimacová 1). Tréner: D. Santarelli.

Hlasy po zápase (zdroj svf.sk):

Marco Fenoglio, tréner SR: "Po trojtýždňovej príprave sme si vyskúšali hernú konfrontáciu so silným súperom, čo nám padlo vhod. Najviac som bol spokojný s prvým zápasom, v ďalších dueloch to už bolo horšie. Som rád, že som mohol vyskúšať všetky hráčky počas týchto troch dní. Debut v reprezentácii absolvovala Karolína Fričová a ukázala pekné momenty. Teší ma aj to, že sa na ihrisko dostala Jaroslava Pencová, je to pre nás veľmi dôležitá hráčka a verím, že bude môcť štartovať na majstrovstvách Európy. O tom sa rozhodne neskôr. Aj na ďalší týždeň zostávame v Nitre v rovnakom zložení, v piatok a v sobotu nás čakajú prípravné zápasy s Maďarskom a potom už možno príde k zúženiu nominácie."

Barbora Koseková, nahrávačka a kapitánka SR: "Zápasy s Chorvátskom splnili svoj cieľ, išli sme naplno z ťažkej prípravy a snažili sme ukázať čo najlepší volejbal. Škoda, že sme ani jeden duel nevyhrali, to by nám dvihlo sebavedomie. V koncovkách nám možno chýbala koncentrácia, prejavila sa aj únava. Na budúci týždeň nás čakajú Maďarky, na zápasy sa teším, keďže som prestúpila do Nyíregyházy a budem tam mať aj budúce spoluhráčky."

Karin Palgutová, univerzálka SR: "Zostavy sa miešali, tréneri skúšali rôzne varianty. Mrzí nás, že sme nevyhrali ani jeden zápas, ale myslím, že sme sa s tým popasovali celkom dobre a ukázali sme, že dokážeme hrať vyrovnanú partiu aj so silným súperom. Máme tvrdú prípravu, ale vieme aký máme pred sebou cieľ a určite stojí za to, že sme museli tento rok obetovať dovolenky. Majstrovstvá Európy sa blížia, vnímame to a na začiatok sa veľmi tešíme."

Nikola Radosová, smečiarka SR: "Na výsledky sme sa počas týchto troch dní veľmi nesústredili. Snažili sme sa odovzdať na ihrisku to, čo sme posledné týždne trénovali. Som celkom spokojná. Po ťažkej príprave to nebolo jednoduché, ale bojovali sme a myslím, že sa dalo na to pozerať. Chorvátky boli výborným súperom na prípravu, nemohli sme ani v jednom momente poľaviť. Vieme, že nás čaká veľa náročnej práce, ale sme na to mentálne nastavené a chceme byť na šampionát dobre pripravené."