Main Content

Oktagon 13 ponúkol veľkú show: Skvelý Vémola

nedeľa, 28. júl 2019 12:16 | Autor: TASR

Karlos Vémola
Karlos Vémola | zdroj: Oktagon MMA

Praha 28. júla (TASR) - Český zápasník Karel "Karlos" Vémola zvíťazil na trinástom galavečeri miešaných bojových umení (MMA) organizácie Oktagon v Prahe nad brazílskym vyzývateľom Henriquem da Silvom.

Tridsaťštyriročný rodák z Olomouca v pravdepodobne poslednom súboji poloťažkej váhy pred "československým zápasom storočia" proti Slovákovi Attilovi Véghovi vybodoval veterána UFC jednomyseľným verdiktom rozhodcov.

Vémola dominoval celému priebehu stretnutia. Ťažšieho a väčšieho súpera sa mu podarilo úspešným takedownom hodiť na zem už po necelých 20-tich sekundách od začiatku duelu, kde ho postupne zasypával údermi počas celého priebehu prvého kola. Druhé kolo začalo takmer identicky ako prvé. Vémola hneď na úvod strhol da Silvu na zem, kde kontroloval priebeh stretnutia. Necelú minútu pred koncom kola rozhodca pre nedostatok aktivity súpera vrátil do postoja, no "terminátor" takmer okamžite zareagoval takedownom a tak aj ziskom ďalšieho kola u bodových rozhodcov. Do záverečného kola už nastupoval Brazílčan s nutnosťou ukončiť Vémolu pred časovým limitom, no ten neponechal nič na náhodu a aj za piskotu domácich priaznivcov kontroloval zvyšný priebeh zápasu a pripísal si jedenáste víťazstvo v sérii.

"Uvedomujem si pískanie divákov, no dostávam sa do situácie, keď proti mne nastupujú kvalitní súperi, ktorí sa však po väčšinu duelu len bránia. Zo súpera som mal obavy, pretože je vyšší a ťažší ako zvyčajne. Musel som sa viac aj v príprave venovať rozvoju sily. V 2. a 3. kole mi potom nezostal dostatok síl na aktívnejšie pracovanie na zemi a ukončenie duelu," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii Vémola, ktorý sa následne vyjadril aj ku preferovanému návratu do strednej váhovej kategórie: "Hneď ako porazím Attilu v novembri sa vrátim do strednej váhy, kde by som chcel dostať titulový zápas. Tam som silnejší, rýchlejší a najmä lepšie fyzicky pripravený."

V hlavnom predzápase podujatia zvíťazil Machmud Muradov v strednej váhovej kategórii nad brazílskym súperom Wendellom Oliveirom. Dvadsaťdeväťročný rodák z Uzbekistanu ukončil o 7 rokov staršieho súpera v druhom kole, keď ho na zemi zasiahol spŕškou presných úderov. Hlavný arbiter po neaktívnej obrane Brazílčana následne ukončil duel v prospech "Macha", ktorý natiahol sériu výhier už na 11 zápasov.

V zápasoch hlavnej karty si víťaznú premiéru odbil Čech Leoš Brichta, ktorý po troch kolách jednoznačne zvíťazil na body nad Brazílčanom Alistonom Cordeirom. Po ôsmich mesiacoch zažil víťazný návrat do klietky český bojovník Jakub Bele, ktorý v prvom kole ukončil krajana Miroslava Broža. Tretí víťazný duel v sérii a možnú šancu v titulovom zápase v strednej váhe si vypýtal slovenský zápasník Milan Ďatelinka, ktorý taktiež v prvom kole ukončil Čecha Václava Mikulášeka technikou Rear Naked Choke.

Oktagon 13 (Praha) - hlavná karta, výsledky:

Karlos Vémola - Henrique da Silva (Vémola/3 kolá, na body)

Machmud Muradov - Wendell Oliveira (Muradov/2. kolo, TKO)

Milan Ďatelinka - Václav Mikulášek (Ďatelinka/1. kolo, technika RNC)

Miroslav Brož - Jakub Bele (Bele/1. kolo, TKO)

Leoš Brichta - Aliston Cordeira (Brichta/3 kolá, na body)