Main Content

Slovenkám sa pred európskym šampionátom nedarí, prehrali aj v druhom prípravnom zápase

sobota, 27. júl 2019 22:50 | Autor: TASR

Slovenská volejbalová reprezentácia
Slovenská volejbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Nitra 27. júla (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky prehrali v sobotu aj v druhom z trojice prípravných duelov pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy v Bratislave. Zverenkyne trénera Marca Fenoglia podľahli v Nitre finalistkám tohtoročnej Zlatej európskej ligy Chorvátkam 1:3 (-20, -22, 24 ). V piatok Slovenky podľahli rovnakému súperovi 2:3.

Debut v seniorskej reprezentácii si odkrútila 19-ročná smečiarka Karolína Fričová, do hry zasiahla aj blokárka Jaroslava Pencová. Posledný tretí duel medzi Slovenskom a Chorvátskom sa uskutoční opäť v Nitre v nedeľu o 11.00 h.

Chorvátky mali lepší začiatok a vypracovali si náskok 14:13 a 18:15. Slovenky, ktoré nastúpili s inou osmičkou hráčok ako v piatok, sa však postupne zlepšovali a v závere znížili na 18:21, no prvý set nakoniec prehrali 20:25.

V druhom sete zasiahli do hry aj Pencová a Fričová, ktorá tak zaznamenala debut v seniorskej reprezentácii. Chorvátky viedli 9:2, ale pri Fričovej podaní znížili domáce volejbalistky na rozdiel štyroch bodov a neskôr po ese Kijakovovej bolo už len 10:12. Neskôr bolo 14:15, ale Chorvátky pri tvrdom podaní svojej hviezdy Gammovej-Popovičovej odskočili na 21:14 vo svoj prospech. V závere ešte Slovenky zabojovali, znížili na 22:24, ale na viac to už nestačilo a druhý set vyhrali chorvátske volejbalistky 25:22. V treťom dejstve viedli hosťujúce hráčky 9:4, ale Slovenky otočili na 13:10 pri podaní Szabóovej. Slovenky potom viedli 19:16, ale súperky získali štyri body v rade a vyhrávali 20:19. Koncovku napokon zvládli Slovenky, vyhrali 26:24 a znížili na 1:2. Prvá polovica štvrtého setu patrila Chorvátkam, ktoré vyhrávali 14:8. Slovenky znížili na 15:18 a snažili sa ešte dostať duel do tajbrejku. Ten sa priblížil ešte viac, keď sa náskok hostí scvrkol na jeden bod - 19:20. Záver však vyšiel lepšie Chorvátkam, ktoré vyhrali set 25:20 a celý duel 3:1.

Slovensko - Chorvátsko 1:3 (-20, -22, 24, -20)

SR: Hudecová 6, Abrhámová 11, Šunderlíková 15, Kijaková 9, Szabóová 9, B. Koseková 3, libero Jančová (K. Fričová 5, Pencová 2). Tréner: M. Fenoglio.

hlasy po zápase:

Marco Fenoglio, tréner SR: "Hrali sme horšie ako v piatok. Mali sme veľký problém s prihrávkou a potom sa hrá ťažko. Hrali sme proti silnému súperovi, zápas nám opäť niečo ukázal a pracujeme ďalej. Som trochu sklamaný, pretože mám stále najvyššie nároky. Včera som bol spokojný, družstvo bojovalo, dnes mi to trochu chýbalo. Čaká nás ešte jeden zápas, ideme krok za krokom a robíme všetko pre to, aby sme na majstrovstvá Európy boli perfektne pripravení."

Barbora Koseková, kapitánka a nahrávačka SR: "Sme v tvrdej príprave, takže to nie je jednoduché. Dávame do toho všetko, ale bohužiaľ sa nám nepodarilo vyhrať ani jeden z týchto dvoch duelov. Chorvátky sú kvalitný súper, hrali finále Zlatej európskej ligy a dobre nás preverili, aj keď tu nemajú najlepšie útočiacu hráčku Fabris. Je to dobré družstvo, ale ukázali sme, že vieme hrať aj s takýmito súpermi. Pracujeme ďalej, aby sme na majstrovstvá Európy boli dobre pripravené. Už cítime, že sa šampionát blíži a veľmi sa na to tešíme."

Karolína Fričová, smečiarka SR, debut v reprezentácii: "Na začiatku som bola trochu vystresovaná, asi to bolo aj vidieť, že som nebola vo svojej koži. Baby ma však podržali, stres zo mňa opadol a postupne som sa do toho dostala a cítila som sa lepšie. Mali sme dnes problémy na prihrávke, dostali sme viac es v tom bol najväčší rozdiel oproti piatku. Na tréningoch na sebe driem aj individuálne, veľa mi pomáha pri odstraňovaní nedostatkov tréner Mašek. Som rada, že mi dal dnes tréner príležitosť, nečakala som až toľko priestoru. Bojujem a nevzdávam sa šance, že sa dostanem do záverečnej nominácie, účasť na majstrovstvách Európy a navyše v mojom rodnom meste je pre mňa snom a veľkým lákadlom."