Main Content

VIDEO: Slovan doma zdolal Michalovce rozdielom triedy

sobota, 27. júl 2019 22:10 | Autor: TASR

ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Bratislava 27. júla (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 2. kola Fortuna ligy 2019/2020 nad MFK Zemplín Michalovce 3:0. Úradujúci majster má na konte plný počet šesť bodov, Michalovčania nulu. 

Slovan nastúpil bez najlepšieho strelca uplynulej sezóny Šporara, iba na lavičke zostali Nono, Bajrič a Čavrič. Hosťujúci kouč spravil dve zmeny v porovnaní s nevydareným duelom so Žilinou. Už v prvej minúte však michalovský brankár Kira lovil loptu zo siete, keď sa po rohu Dražiča presadil hlavou Abena - 1:0. Hostia sa po zranení kapitána Žofčáka ešte viac zatiahli do obrannej ulity a nechali Slovan búšiť, hráči úradujúceho majstra sa však niekedy utápali v parádičkách. Náskok sa im podarilo zdvojnásobiť v 21. minúte, Moha našiel krížnym centrom Daniela a ten vnútri šestnástky poslal loptu do protipohybu brankára - 2:0. Domáci mohli odovzdanému súperovi nasúkať do prestávky ďalšie góly, ale Ratao a Moha neprekonali Kiru.

V 50. minúte sa Ratao rútil z ľavého krídla na brankára hostí, lenže do lopty kopol svojou pravačkou príliš slabo a Vojtko ju pred čiarou upratal do bezpečia. Michalovčania po zmene strán pokračovali v nevýraznom výkone. Ich ojedinelý svetlý moment prišiel v 59. minúte, keď sa po Vojtkovej strele zatriaslo brvno domácej brány. Inak si "belasí" s prehľadom strážili dianie na ihrisku a snažili sa o zvýšenie náskoku. Podarilo sa im to v 70. minúte, Moha v dobrej pozícii zbytočne nešpekuloval a vymietol ľavý vinkel - 3:0. V 77. minúte predviedol šikovný slalom Dražič, prešiel cez niekoľkých hráčov, ale z uhla už nedokázal zakončiť. Slovan sa naďalej tlačil dopredu, v 81. minúte Kira podržal svoj tím po strele Daniela, ktorú vyrazil na žrď. Slovan zaknihoval presvedčivé víťazstvo rozdielom triedy a spravil si náladu pred cestou do Kosova.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (2:0)
Góly: 1. Abena, 21. Daniel, 70. Moha. ŽK: Abena - Petro, Grič. Rozhodovali: Prešinský - Kováč, Galo, 5585 divákov.