Main Content

VIDEO: Trenčín s Ružomberkom si body podelili

sobota, 27. júl 2019 21:42 | Autor: TASR

Futbalisti AS Trenčín
Futbalisti AS Trenčín | zdroj: TASR

Žilina 27. júla (TASR) - Futbalisti AS Trenčín remizovali v sobotňajšom zápase 2. kola Fortuna ligy s MFK Ružomberok 1:1.

Trenčania začali prvý zápas vo svojom novom prechodnom domove v Žiline výborne. Už v 9. minúte sa tešili z gólu, keď sa v šestnástke zblízka pohotovo presadil Keston Julien. Gól im pomohol, ale žiadnu gólovú šancu si z mierneho tlaku nevypracovali a tak prišiel trest. Hostia rozohrali na konci 21. minúty priamy kop, k lopte sa v šestnástke naľavo dostal Brenkus a oblúčikom preloboval Šemrinca. Hra sa vyrovnala, oba tímy sa snažili o gól, ale do finálnej fázy sa dostávali len ojedinele. Strelu v dobrej pozícii, ale iba do stredu brány, predviedol v 37. minúte Brenkus. O minútu neskôr preveril pripravenosť Krajčírika Bukari, ale brankár hostí jeho pokus nohami vyrazil. Mimo brány pálil z dobrej pozície aj Kostadinov a v nadstavenom čase po priamom kope hostí nastali v trenčianske obrane zmätky, nakoniec sa však domáci ubránili.

Druhý polčas ponúkol v úvode zaujímavé momenty. Trenčania mali v 55. minúte blízko ku gólu, ale Roguljičov pokus vytlačil Krajčírik na roh. O päť minút neskôr zlikvidoval Šemrinec pokus Brenkusa, ktorého onedlho vystriedal Zsigmund. Hostia zase posilnili útok, keď namiesto Koolwijka prišiel Čatakovič. Hostia mohli v 73. minúte viesť, ale Takáčov dobrý pokus z hranice šestnástky Šemrinec zneškodnil. V zápase bolo čoraz viac vidieť, že tím, ktorý strelí gól, vyhrá, ale obe mužstvá kopili nepresnosti, nevedeli si vypracovať šancu, a keď aj nejaká sľubná prišla, naložili s ňou zle. Pribudlo síce nervozity a tvrdosti, ale gólov nie. V nadstavenom poltucte minút sa na tom nič nezmenilo aj preto, lebo Bukari sa ulakomil na strelu a neprihral, Čatkovič zakončil vedľa pravej žrde a striedajúci Bobček na opačnej strane po sóle neprekvapil strelou.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 1:1 (1:1)
Góly: 9. Julien – 22. Brenkus. Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Perát, ŽK: 73. Roguljič, 90+. Šulek, 90+. Čatakovič – 84. Zsigmund, 89. Haspra ml. (tréner), 90+. Jonec, 90+. R. Kružliak, 473 divákov.