Main Content

VIDEO: Nitra nestrelila gól ani v druhom zápase, Vion uspel pod Zoborom

sobota, 27. júl 2019 20:42 | Autor: TASR

FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble
FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble | zdroj: TASR

Nitra 27. júla (TASR) - V 2. kole Fortuna ligy si ViOn Zlaté Moravce zabezpečil plný bodový zisk v Nitre po triumfe 1:0.

Nitrania v úvodnom domácom zápase novej sezóny Fortuna ligy privítali pod Zoborom regionálneho suseda Vion Zlaté Moravce. V prvom polčase síce mali "Corgoni" optickú prevahu, ale boli to zverenci trénera Karola Praženicu, ktorí sa dostávali do nebezpečnejších príležitostí. Prvá ich veľká gólová šanca sa zrodila v 25. minúte. Ďubek vybojoval loptu na súperovej polovici a následne do čistej šance vysunul Válovčana. Krížnu strelu novej posily hostí však brankár Kuciak bravúrne vytlačil na ľavú žrď. Nitrania odpovedali po polhodine hry, strelecký pokus Kuníka však pozorný Pindroch bez väčších problémov zlikvidoval. Na premiérový tohtosezónny gól pod Zoborom si iba 714 divákov muselo počkať do 40. minúty. V nej hostia výborne zakombinovali a po strele Válovčana zvnútra šestnástky si Bílovský nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete – 0:1.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hráči Vionu, v koncovke im však chýbal väčší dôraz a možno aj trochu viac šťastia. Nitrania sa pripomenuli v 55. minúte, keď po peknej akcii nepresne vypálil Gatarič z hranice šestnástky. Ďalší vzruch priniesla až 73. minúta, keď po centri domáceho Chobota hlavičkoval z hranice malého vápna tesne vedľa Ristovski. Onedlho sa vyznamenal brankár Vionu Pindroch, ktorý reflexívnym zákrokom zneškodnil nebezpečnú strelu Fábryho. V zostávajúcom priebehu už vytúžený vyrovnávajúci gól Nitrania aj napriek snahe nestrelili a hostia si tak pod Zoborom zapísali do tabuľky prvé tri body.

FC Nitra - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:1 (0:1)
Gól: 40. Bílovský (vl.). Rozhodovali: Dohál - Žákech, Poláček, ŽK: Chobot, Vrábel, Kuník, Fábry, Gatarič – Tóth, Pintér, Chren, Pindroch, 714 divákov.