Main Content

Slovenské volejbalistky prehrali v príprave s Chorvátkami

piatok, 26. júl 2019 20:54 | Autor: TASR

Slovenská volejbalová reprezentácia
Slovenská volejbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Nitra 26. júla (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky prehrali v piatok v prvom z troch prípravných zápasov s výberom Chorvátska 2:3. V Mestskej športovej hale v Nitre sa oba tímy stretnú aj v sobotu a v nedeľu.

V príprave na blížiace sa domáce ME 2019 v Bratislave (23. augusta - 1. septembra) sa Slovenky stretnú ešte s Maďarkami (2. - 3. augusta v Nitre), v Belgicku nastúpia proti domácemu výberu (9. - 12. augusta) a v Nitre budú hostiť Fínky (19. - 20. augusta).

Slovensko - Chorvátsko 2:3 (15, -20, 13, -23, -16)
SR: Radosová 19, Hrončeková 11, Palgutová 13, Kostelanská 13, Herelová 15, Ovečková 2, libero Španková. Tréner: M. Fenoglio.
 

hlasy po zápase:

Marco Fenoglio, tréner SR: "Hrali sme len so siedmimi hráčkami, vedeli sme, že to bude náročné. Máme tvrdé tréningy, sme v kondičnej a silovej príprave, po včerajšom ťažkom tréningu som myslel, že dievčatá vydržia maximálne dva sety. Bojovali však viac ako som čakal a hoci sme napokon prehrali, s výkonom a prístupom k zápasu som veľmi spokojný. Dievčatá nechali na ihrisku všetko, bojovali na 110 percent. V sobotu nastúpi ďalšia skupina hráčok a tie čo hrali dnes, dostanú voľno, pretože to potrebujú."

Veronika Hrončeková, blokárka SR: "Nemuseli sme sa do tajbrejku ani dostať, ale v tejto fáze prípravy je normálne, že výkonnosť je ako na hojdačke. Jeden sme sme vyhrali jednoznačne, druhý sme prehrali a tak sa to striedalo. Naplno sme dnes využili prípravu. Je to náročné, pretože ideme do zápasov z plného tréningu, ale na to sa nevyhovárame. Potrebujeme veľa hrať, aby sme sa dostali do formy. Myslím, že sa bolo na čo pozerať. Na prvý zápas to nebolo zlé, splnili sme čo sme mali a takmer sme zdramatizovali stratený tajbrejk. Za stavu 7:14 sa ukázalo, že treba bojovať o každú loptu až do konca, dnes nechýbalo málo, keby sme to otočili."

Michaela Španková, libero SR: "Zápas nám zobral dosť síl, ale boli sme pripravené v hlavách na to, že nás je len sedem a nemôžeme striedať. Je škoda, že sme napokon prehrali, ale myslím, že sme to zvládli dobre. Tvrdo trénujeme, mali sme občas zatavené nohy, ale vtedy sa človek snaží ešte viac zabrať a išli sme naozaj na dno síl. Myslím, že bojovnosť je naša silná zbraň. Snažili sme si vytvoriť na ihrisku dobrú atmosféru a myslím, že to fungovalo. V tajbrejku to už bolo takmer stratené, ale ako pribúdali bodíky, tak sme začali čoraz viac veriť, no napokon to žiaľ nevyšlo."