Main Content

Obranca Realu Madrid odchádza do Premier League

piatok, 26. júl 2019 15:15 | Autor: Timotej Gašper

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

Už v nasledujúcich hodinách by mal byť potvrdený veľmi zaujímavý prestupový ťah.

Anglický klub z Molineux Stadium je krôčik od potvrdenia významného prestupu. Klub, ktorý vlani skončil z pozície nováčika v Premier League na perfektnom 7.mieste a v FA Cupe sa prebojoval až do semifinále, je tiež súčasťou predkôl Európskej ligy, pričom do európskych súťaží sa Wolves vrátili po dlhých 40 rokoch. Klub dovedna počas leta 2019 nepotvrdil žiadnu novú posilu, keďže sa sústredil na pretavenie hosťovaní Dendonckera a Jimenéza v trvalé prestupy. Teraz je však podľa Sky Sports všetko veľmi blízko skutočnosti, že Wolverhempton získa z Realu Madrid obrancu Jesusa Valleja

Mladý stopér a dlhoročná opora španielskej reprezentácie do 21 rokov je kmeňovým hráčom Realu Madrid už od roku 2015, no za tú dobu strávil väčšinu času na hosťovaniach v Zaragoze či Frankfurte a za Real odohral spolu len 19 duelov. Teraz je však 22-ročný robustný stopér blízko hosťovaniu v Premier League, keďže Real Madrid nemal záujem pristúpiť na trvalý prestup respektíve na hosťovanie s následnou opciou. Zidane i vedenie Realu vidia vo Vallejovi vodcu budúcnosti, no aktuálne je v kádri „Los Blancos“ stále dostatočne veľká konkurencia v podobe Militaa, Ramosa, Varaneho či Nacha Fernandéza. 

Pre Wolverhampton však môže nevyužívaný obranca znamenať výraznú posilu, keďže disponuje dobrým prehľadom na ihrisku, vo vzduchu a je dobrý na lopte, čo bude komplikovať život najmä ofenzívnym hráčom súpera. Jesus Vallejo by mal byť potvrdený ako jednoročná posila pre Wolves v nasledujúcich hodinách, keďže už vo štvrtok bol zahliadnutý na štadióne Molineux na zápase Európskej ligy proti Crusaders.