Main Content

Game of Zaha: Hviezda Crystal Palace má tieto 4 možnosti

piatok, 26. júl 2019 14:56 | Autor: Timotej Gašper

Wilfried Zaha
Wilfried Zaha | zdroj: TASR

Prestupová vojna o Wilfireda Zahu vrcholí.

Ofenzívny univerzál, ktorý počas celej mládežníckej kariéry reprezentoval Anglicko, sa pred pár rokmi rozhodol obliekať dres krajiny svojho narodenia- Pobrežia Slonoviny. Dravý krídelník strávil okrem štvormesačného pobytu v Cardiffe celú doterajšiu kariéru v Manchestri United a Crystal Palace. Ako odchovanec a veľký talent odišiel z Crystal Palacena Old Trafford ešte v roku 2013, no nechytil sa a po istom čase opäť skončil v Londýne, kam ho materský klub prilákal za necelé 4 milióny eur. Aktuálne je však okolo 26-ročnej ofenzívnej hviezdy obrovský mediálny šum, keďže s jeho menom sa spájajú prestupy do viacerých anglických celkov a prestupová čiastka sa pritom pohybuje na úrovni okolo 70 miliónov libier

 

4 možnosti Wilfrieda Zahu: 

 

1.Prestup do Arsenalu

Keďže Wilfried Zaha má v pláne zotrvať v hlavnom meste, jednou z reálnejších alternatív je práve Arsenal. Problémom sú však financie, keďže klub z Emirates Stadium nemá pre leto 2019 vyčlenené tak veľké prostriedky, aby dokázal „vysoliť“ 70 miliónov libier plus ponúknuť skvelé zmluvné podmienky a okrem toho získavať aj iných hráčov. Emery je však na zisk 26-ročného Afričana zaťažený a klub sa preto snaží akokoľvek vyskladať ponuku, ktorá by tradičnému londýnskemu klubu pasovala. Arsenal sa predstaví aj v Európskej lige, čo môže byť pre Zahu miernym lákadlom. 

2.Prestup do Chelsea 

Prestup na Stamford Bridge je alternatíva, ktorá pravdepodobne najviac vyhovuje vedeniu Crystal Palace, ktoré nechce o predaji svojej ikony ani počuť. Keďže CFC čelí zákazu nákupov, dohoda by bola predbežná a k finalizácií prestupu by došlo až v lete 2020. Chelsea by pritom mala sľúbiť služby Michyho Batshuayi a čiastku okolo 60 miliónov libier. 

3.Prestup do Evertonu

V posledných dňoch sa najmä Sky Sports oprelo do možnosti, že Zaha môže pokojne pokračovať aj na rieke Mersey. Everton mal podľa Sky Sports News ponúknuť Palace 60 miliónov libier plus jedného z hráčov, ktorých sa „Toffees“ chcú takpovediac zbaviť. Možno by sa prestup do Goodison Parku zdal divný, no v Evertone by na Zahu nebol ani zďeleka taký tlak, ako by ho čakal vo vyššie spomenutých kluboch či v Manchestri United.

4.Prestup do Manchestru United 

Stará láska nehrdzavie? Síce to Zahovi v minulosti v kádri „Red Devils“ nevyšlo, no teraz je skúsenejší a pripravený na ďalší kariérny krok. Je však otázne, či by United obetoval za 26 ročného hráča takmer 70 miliónov libier, keďže Ole Gunnar Solskjaer plánuje do budúcna pracovať s mladými hráčmi a problémom by mohla byť aj konkurencia, ktorú predstavujú mená ako Lingard, Rashford, Martial, James, Alexis či Greenwood.