Main Content

Klopp oznámil prestupové plány: Bude Liverpool nakupovať?

streda, 24. júl 2019 14:22 | Autor: Timotej Gašper

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Jurgen Klopp sa vyjadril ohľadom letného prestupového obdobia a odhalil, či sa chystajú nákupy. 

Sága ohľadom Liverpoolu a prestupového leta 2019 sa ťahá už pár týždňov. Začalo to tesne po triumfe LFC v Lige majstrov, kedy sa rozradostené vedenie vyjadrovalo o vystužovaní kádra veľmi pozitívne a fanúšikom sľubovali do novej sezóny ešte silnejší tím. Liverpool však disponoval veľkou silou i kvalitou už v minulom ročníku a Klopp sa viackrát vyjadril, že ich cieľom je skôr nájsť riešenia pre viacero hráčov v tíme, nie bezhlavo utrácať desiatky miliónov ako celá konkurencia. A svojho názoru sa nemecký tréner drží aj v týchto dňoch. 

„Nie je to ľahké. Ako som uviedol vlani, nie je len tak jednoduché investovať rozumnú čiastku do hráčov veľkej kvality. So šialenými čiastkami to možné je. Vtedy zaplatíte koľko chcete a ide to. My však nie je taký klub nie sme. Sme síce veľmi bohatí, no nemôžme to robiť tak, ako ostatné kluby,“ načal Jurgen Klopp v interview pre Liverpool Echo. „The Reds“ sa výraznejšie posilnili v roku 2018, kedy na nové posily minuli takmer 270 miliónov eur (van Dijk, Fabinho, Keita, Alisson, atď.) Napriek tomu sa nemecký taktik drží názoru, že LFC nebude investovať tak veľké peniaze ako napríklad manchesterské kluby. S príchodom na Anfield Road sa počas leta 2019 spájalo viacero mien, no keďže najmä pre anglické kluby začína posledná fáza otvoreného okna, veľa hráčov na výber neostáva. Očakáva sa, že ak sa klub rozhodne pre posilu, bude to hráč na post stredného obrancu respektíve univerzálny krídelník, ktorý môže kryť chrbát trojici Mané-Firmino-Salah. 

„My nemusíme byť ako ostatní. Priznávam, niekedy potrebujete nájsť riešenie a to nájdete jedine na prestupovom trhu. Nemusím hádam menovať konkrétne, keďže každý vie o čom hovorím. Hlavné však je skúsiť nájsť riešenie na tréningoch a pracovať s tým, čo máme. Stále hľadáme, nebude to najväčšie prestupové okno v histórií klubu, no bude to klasické prestupové okno. Ak sa náhodou na konci rozhodneme nič nemeniť, bude to z viacerých dôvodov,“ ukončil odhalenie prestupových plánov. Očakáva sa teda, že LFC podpíše jedného či dvoch hráčov za rozumnú cenu (30-40 mil. eur, pozn.)